Mies meni Osuuspankkiin – virkailijan kysymykset herättivät epäilyn piilokamerasta!

Vantaalaismies käväisi tänään Osuuspankin konttorissa, jossa hän ei ollut asioinut koskaan aiemmin. Itse asiassa pankkiryhmän konttorissa vierailusta oli jo vuosia aikaa. Asiakas törmäsi outoihin kysymyksiin.

-Mä ihan oikeasti kun kuulin ne pankkivirkailijan kysymykset epäilin kaksi kertaa, että onko kyse piilokamerasta. Ei ollut, asiakas kertoo Hymylle.

Mitä kysyttiin?

-Omituisia. Kaksi kysymystä. Toinen oli, että olenko laissa tarkoitettu poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö, tällaisen perheenjäsen tai yhtiökumppani. Ja toinen, että onko minulla kytköksiä Yhdysvaltoihin.

Finanssialan Keskusliitto kertoo, että kyselyjä uudesta käytännöstä on tullut kosolti pankeille, Finanssivalvontaan että Finanssialan Keskusliittoon. Uudet toimintatavat perustuvat rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseen.

Pankilla on lakiin perustuva velvollisuus kysyä asiakkaaltaan tietoja tämän pankkipalvelujen käytöstä sekä tarvittaessa myös tilille tulevien varojen alkuperästä ja käyttötarkoituksesta. Jos riittäviä tietoja ei saada, maksua tai muuta asiakkaan ehdottamaa liiketointa ei saa toteuttaa.

Pankki joutuu kysymään asiakkaalta muun muassa hänen mahdollisista yhteyksistään Yhdysvaltoihin. Tähän pankit velvoittaa FATCA-sopimus, jonka Suomi on allekirjoittanut Yhdysvaltojen kanssa. Sopimuksen avulla Yhdysvallat haluaa estää siellä verovelvollisten henkilöiden ja yritysten veronkiertoa ulkomaisten finanssilaitosten kautta.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: kysymys, Osuuspankki, pankki, rahanpesu, Yhdysvallat

Kommentit

Oma kommentti