Mies selvisi 14 000 voltin sähköiskusta – tältä hän näytti sairaalassa!

Yhdysvaltalaisen Matt Manzarin elämä mullistui seitsemän vuotta sitten karmean onnettomuuden seurauksena. Asiasta kirjoittaa painettu Hymy-lehti.

Matt oli lupautunut karsimaan oksia Tennesseen osavaltiossa sijaitsevan kirkon pihasta. Matt käytti kauko-ohjattavaa nostolavaa päästäkseen käsiksi korkeammalla oleviin oksiin.

Hän teki kuitenkin järkyttävän virheen. Matt käytti metallista henkilökoria lasikuituisen sijaan. Kori osui matalalla roikkuneisiin sähkökaapeleihin, jonka seurauksena Matt sai 14 000 voltin sähköiskun.

– Se vastaa samaa voltti­määrää kuin kytkeminen kuuteen sähkötuoliin samanaikaisesti, mies selventää iskun voimakkuutta.

– Ensihoitajat kehottivat vaimoani jättämään jäähyväiset. He kertoivat, että tulisin tuskin selviämään vammoista hengissä.

Sairaalassa kävi ilmi, että neljäsosa Mattin kehosta oli kärsinyt neljännen ja viidennen asteen palovammoja. Keskivartalon lisäksi muun muassa kädet olivat vaurioituneet. Sähköisku oli ollut niin voimakas, että lihakset olivat paikoin tuhoutuneet.

Lääkärit eivät uskoneet Mattin selviävän edes seuraavaan päivään. Oli myös erittäin todennäköistä, että hänen kätensä jouduttaisiin amputoimaan. Kuin ihmeen kaupalla mies kuitenkin heräsi oltuaan viikon koomassa. Siitä huolimatta lähimmäisten oli varauduttava siihen, että Matt voisi saada kuolemaan johtavan verenmyrkytyksen hetkenä minä hyvänsä.

Jälleen kerran mies hämmästytti kaikkia selviämällä tilanteesta. Kädetkin säästyivät amputoinnilta. Matt vietti sairaalassa yhteensä kolme kuukautta, joiden aikana hänelle tehtiin yli 70 leikkausta. Ensimmäisessä vaiheessa häneltä poistettiin tuhoutuneita lihaksia ja jänteitä. Seuraavaksi tehtiin ihonsiirtoja käsien, kaulan ja rinnan alueelle.

– Lääkärit olivat varmoja, että sähköisku olisi aiheuttanut minulle myös aivovamman. Ainoastaan sen vakavuutta arvuuteltiin. Kun kuukausien aikana kävi ilmi, ettei aivoissani ollut minkäänlaista vauriota, sairaalan henkilökunta ei ollut uskoa asiaa todeksi.

Lue juttu lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Seija Myllymäki
Kuvat:MVPhotos
Avainsanat: Matt Manzari, sähköisku

Kommentit

Oma kommentti