Pekka Nieminen, kuva

Mies yritettiin tappaa mafiatyyliin Lahdessa – konekivääri puhui, uhri puuttuu

Hämeen poliisi tiedotti aiemmin viikolla, että Lahden Kasakkamäentiellä oli maanantaina noin klo yksi yöllä ammuttu kerrostalon seinää. Poliisi on edistynyt asian tutkinnassa ja pyytää nyt yleisöltä vihjeitä epäillyn ampujan liikkeiden selvittämiseksi.

Tapaus on melkoisen mystinen. Tutkinnassa on selvinnyt, että paikalla olleilla asiaan liittyvillä henkilöillä olisi kenties ollut keskinäisiä näkemyseroja joistain asioista. Näitä näkemyseroja on pyritty ratkaisemaan konepistoolin avulla yöllä kerrostalon pihassa. Konepistoolilla on ammuttu sarjatulella kohti kerrostalon ovella ollutta henkilöä.

Asiasta tekee poikkeuksellisen se, että kukaan ei ole ilmoittautunut poliisille olleensa ampumisen kohteena ja näin ollen olisi tapon yrityksen asianomistaja. Poliisin päästyä tapahtumapaikalle muutama minuutti ampumisen jälkeen ei paikalta löydetty sen enempää verijälkiä kuin ihmisiäkään. Koska asianomistajaa ei ole ilmaantunut, niin ampumisen motiivista ei voida toistaiseksi lausua mitään varmaa. Poliisilla on hallussaan turvakameran kuvaa, johon ampuminen tallentui.

Ampujaksi epäilty lahtelainen noin 30-vuotias mies on otettu kiinni ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hänet eilen keskiviikkona tapon yritykseen ja törkeään ampuma-aserikokseen epäiltynä.

Poliisi pyrkii selvittämään ampujan liikkeitä sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä ja pyytää nyt yleisöltä vihjeitä ja havaintoja ampujasta. Ampujalla on ollut tekohetkellä päällään college-paita, jonka sekä selkä- että etupuolella lukee teksti: YES YOU CAN.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, mafia, konekivääri

Kommentit

Oma kommentti