Mikä ihmeen rotu tämä ryhmä Facebookin käyttäjiä on! ”Mukana”

Facebookissa ei voi olla törmäämättä ihmisiin, jotka eivät näe tai kuule tahi osaa lukea, vaan sokkopörrinä ja tuulispäänä ovat mukana siellä missä ei pitäisikään.

Tiedättehän Facebook-arvonnat. Usein niihin osallistutaan tykkäämällä ja jättämällä vielä kommenttiosioon puumerkkinsä. Se voi olla mitä tahansa, mutta usein kirjoitetaan sana: mukana.

Näitä mukana olevia vaan nyt sattuu olemaan mukana vähän siellä sun täällä. Sielläkin missä ei pitäisi.

Otetaan esimerkki.

Kun joku julkaisee arvonnan tuloksen, siis voittajan, niin eikös siihen Facebook-päivityksen alle pian kirjoitella jonkun toimesta jo: mukana.

Jotkut saattavat vitsaillakin moisille henkilöille ja postata: Niin, missä sinä nyt oikein olet oikein mukana, tässä oli arvonnan tulos, ei arvonta!

Nyt on jälleen nähty yksi mukana-rodun edustajan käytöksen riemuvoitoista. Hymyn toimittaja bongasi erään suomalaisen suklaapuodin ilmoituksen, jossa puoti ilmoitteli hauskasta suklaakoristeuutuudestaan. Se siis mainosti syötävää joulukoristetta. Mikäs siinä, toimiva idea.

-Ihana lahja, kirjoitti muuan älyllinen oivaltava oitis kommenttikenttään.

Sitten jostain nurkan takaa paarustikin jo ensimmäinen mukana-rodun edustaja. Hän oli jo ihan omissa maailmoissaan. Hänen mielestään tämä kyseinen mainospostaus oli ilmiselvästi arvonta, ja ei kun ”mukana” vaan siihen alle.

Tämä riitti muille mukana-rodun edustajille. Kuin lajitoverinsa haistaen he vilistivät oitis paikalle.

Kaikki seuraavat kommentit olivatkin jo sitten ”mukana”, ”mukana” ja ”mukana”, aivan kuin joukkohurmoksessa.

Kukaan ei viitsinyt lukea mistä oli alun alkaen kyse.

Ihmiset, hei, vähän rajaa! Nyt sitten käymme odottelemaan kun ensimmäinen kommentoija kirjoittaa tämän tekstin alle olevansa mukana.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Facebook, joulupukki, mukana, suklaa

Kommentit

Oma kommentti