Mikä on kesän sää – sääprofeetta Arto ennusti!

Nyt on jälleen aika antaa sääprofeetalle puheenvuoro. Tällä kertaa Hymyn perinteisen kesäsään ennustaa kansan sääprofeetta Arto Ali-Eskola, joka innostui sään tarkkailemisesta jo 7-vuotiaana. Saamme mestarilta ennustuksen yli 60 vuoden rautaisella kokemuksella.

Tällainen sää on:

Kesäkuun ensimmäinen viikko on edelleen viileä ja epävakainen, lämpöä 15–17 astetta. Sadettakin voi tulla joinakin päivinä. Toinen viikko on hyvin samanlainen ja edelleen tuuli tuivertelee.

Kolmannella viikolla lämpiää selvästi ja mittari huitelee 20–23 asteen lukemissa. Voipa mukaan mahtua hellepäiväkin. Juhannusviikko alkaa epävakaisena ja lämpö on 17 asteen tuntumassa. Silloin tällöin saadaan myös heikkoa sadetta. Sää jatkuu samanlaisena kesäkuun loppuun saakka.

Heinäkuussa suomalaiset lomailevat. Kaksi ensimmäistä viikkoa ei tuo tullessaan lämpöaaltoa. Sää on kesäkuun loppupuolen kaltainen, tosin hieman lämpimämpää on luvassa, sillä mittari kipuaa korkeimmillaan 20 asteeseen.

Kaksi viimeistä viikkoa sitä vastoin vaikuttaa jo kesäisen lämpimältä. Poutasää vallitsee ja lämpöä riittää 20–24 asteen välille. Hellerajakin voi rikkoontua.

Elokuussa lomansa aloittanut voi onnitella itseään, mikäli sääprofeetan ennustus pitää kutinsa. Kahtena ensimmäisenä viikkona on kuivaa ja aurinkoista, lämpötila sahailee 20–23 asteen välillä. Elokuun loppupuolikin vaikuttaa sääprofeetan näkemyksen mukaan aivan kelpo säältä. Melko kuiva keli pitää pintansa edelleen ja lämpöä riittää 20 asteen verran.

Syyskuuta Arto Ali-Eskola ennustaa yllättävänkin kuivaksi ja myös normaalia lämpimämmäksi. Loppukuusta tulee jonkin verran sadepäiviä, mutta myös muutama lämminkin päivä on luvassa. Asteita syyskuun lopulle sääprofeetta povaa 17–18.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Katajala
Avainsanat: sääennuste, Arto Ali-Eskola

Kommentit

Oma kommentti