Mikko Rasila eläkkeelle: ”Jos minut nähdään nojailemassa, en ole humalassa, vaan epilepsiakohtausta pukkaa”

Näyttelijä-tanssija Mikko Rasilalle myönnettiin terveysongelmien takia työkyvyttömyyseläke helmikuun alussa. Päätöstä edelsivät vuoden kestäneet lääketieteelliset tutkimukset, joissa häneltä löydettiin viisi aivoruhjetta.

– Saatan saada huimauskohtauksia ja muistini voi alkaa pätkiä. Kun on tanssija, eikä pysy pystyssä tai näyttelijä, joka ei muista repliikkejään, niin ei se oikein hyvältä näytä, Mikko hymähtää.

Omaan sairauskertomukseensa Mikko suhtautuu huumorilla.

– Selkä ja polvet ovat rikki, aivot ovat piloilla ja muistikin on mennyt. Mitäpä hyvää tässä enää, mutta koetetaan käppäillä eteenpäin.

Epilepsian myötä Mikko on luopunut ajokortista.

– En halua ottaa sitä riskiä, että unohtaisin lääkkeet ja saisin kohtauksen liikenteessä.

Viimeisestä epilepsiakohtauksesta on nyt puoli vuotta. Myös alkoholinkäyttö on pysynyt aisoissa.

– Lasi valkoviiniä ruoan kanssa silloin tällöin. En tarvitse alkoholia enää tullakseni humalaan. Jos minut nähdään jossain nojailemassa seinään, kyse saattaa olla tuloillaan olevasta epilepsiakohtauksesta, Mikko muistuttaa.

Huolimatta eläköitymisestä Mikko ei ole jättämässä esiintymistä. Tulossa on Rasilasta Rasilaksi -esitys, jolla hän juhlistaa 40-vuotista uraansa tulevana syksynä. Oman panoksensa esitykseen tuovat Mikon näyttelijäveli Matti Rasila ja laulaja-muusikko Nina S. Newton.

– Esitys kertoo pitkästä urastani ja siihen kasvamisesta. Mistään jäähyväisnäytöksestä ei ole kuitenkaan kyse, sillä en ole lopettamassa esiintymistä. Pöytälaatikossa odottaa myös käsikirjoitus Carola-musikaalista, Mikko paljastaa.

Lue Mikon raju elämäntarina Espanjan-vuosista ja paluusta Keravalle Hymystä Juhamatti Niemisen kirjoittamana.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: epilepsia, Mikko Rasila

Kommentit

Oma kommentti