Miksi Hymy pelasti Pian kodin ja maksoi Matti Nykäsen velat?

Pia Nykänen sai jäädä asumaan kotiinsa eikä ulosottomies mittaa sitä Matin velkojen vuoksi. Matilla oli yli 18 000 euroa velkaa voudille. Alun perin oli tarkoitus, että Pia huutokauppaisi Matin pokaalit ja saisi siten maksettua kuolleen miehensä velat.

Mutkia tuli matkaan, ja pilvet taivaalla uhkasivat jälleen kerääntyä mustina kotitalon ylle. Sitten Hymy tuli ja maksoi velat. Pia saa kuin saakin jäädä kotiinsa asumaan. Mutta miksi näin?

Asiaan tulee selvyys painetun Hymyn jutussa.

-Moni saattaa kysyä, miksi Hymy maksoi Matin velat. Päätös oli henkilökohtainen. Tunsin Matin 90-luvun alusta alkaen. Matin velkojen maksaminen on myös kunnia-asia. Matti ei saanut urheilijaeläkettä eikä häntä kelpuutettu Suomen urheilun Hall of Fame -kunniagalleriaan. Nyt, kaksi vuotta Matin kuoleman jälkeen, Hymy on tehnyt oman osuutensa, Hymyn kustantaja ja päätoimittaja Mika Lahtonen kertoo jutussa.

Pokaalien pelastaminen ei ole ainutkertaista. Vuonna 1994 Hymy pelasti Matin MM- ja olympiamitalit. Myös tuolloin mitaleja pelastamassa oli silloin toimittajatehtävissä toiminut Lahtonen. Kuvassa kustantaja Mika Lahtonen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Matti Nykänen, Mika Lahtonen, Pia Nykänen, mitalit, pokaalit

Kommentit

Oma kommentti