Miksi Suomessa ei ole eläkekattoa – katso mitä ökyeläkkeitä… 60 000 e/kk!

Lue suuri ja erittäin mielenkiintoinen eläketeemauttu joulukuun Hymystä! Siinä kerrotaan, ettei Suomessa eläkkeillä ole minkäänlaista eläkekattoa toisin kuin muissa maissa. Esimerkiksi naapurissamme Ruotsissa on eläkkeiden suuruutta rajoitettu.

Millaisia eläkekermaan kuuluvien henkilöiden eläkkeet sitten Suomessa ovat. Tässä esimerkkejä:

Eläketaso 40 – 60 000 euroa kuukaudessa:

Jukka Härmälä, Stora-Enso

Juha Rantanen, Outokumpu (eläke alkaa tulevana vuonna)

Jorma Eloranta, Metso

Eläketaso 20 – 30 000 euroa kuukaudessa:

Tauno Matomäki, Rauma-Repola

Kari Puro, Ilmarinen

Simo Vuorilehto, Nokia

Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö eläkkeet pistää leikkuriin tai kohtuullistaa niitä? Millaisen eläkkeen tulet itse saamaan? Tarvitseeko eläkeläisen saada toimeen tullakseen kymmeniä tuhansia? Osallistu keskusteluun ja lue loput printti-Hymystä!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: eläke, Jukka Härmälä, Juha, Rantanen, Jorma Eloranta, Kari Puro, Simo Vuorilehti, Tauno Matomäki

Kommentit

köyhät kyykkyyn nämä herrat ovat raataneet itsensä vereslihalle rahojensa eteen pistäkää perässä ..tyhmä ei ole se joka pelaa vaan maksaa…

Kornia puhetta koko eläkekatto. Mikä perustelu on toimeentulo, eihän palkkaakaan lasketa sen mukaan että kyllä nyt 1000€/kk tulee toimeen. Kaiketi on molempia sitten leikattava ja siirrytään samalla kolhoosiyhteiskuntaan.

Ei se raha tee ihmistä paremmaksi. Köyhyys näyttää vaan tekevän kateelliseksi. Pojat on tienannut nuo eläkkeet. Lopettakaa tyhmän kansan provosointi näillä idioottimaisilla jutuillanne.

jå o, kyllä me ne ollaan ansaitu, ollaan parempia ihmisiä

Suomi on siitä hieno maa että kaikilla on mahdollisuus ilmaiseksi kouluttautua miksi haluaa. Jos tämmöinen järjestelmä ei kelpaa, älä valita vaan tee jotain. Suurin osa näistä iso-eläkkeisistä on uhrannut jotain saavuttaakseen nykyisen tilanteen. Voi olla ettei iskää ole paljon kotona näkynyt kun olis ollut tarvetta tai parit kurssibileet on jäänyt nuoruudessa väliin. Se että nyt on näin on monien vuosien tulos. Jokainen on oman onnensa seppä…. Sohva ja salkkarit vie monta miestä ja naista emmääjaksa alueelle.

Itse ovat eläkkeensä maksaneet. Kansaneläkeläisten eläkkeet maksavat muut.

Älkää jaksako, jos joku saa tollasia eläkkeitä niin on ne myös ansainnut. Järjetöntä kun laiskat ja köyhät itkee, ”ku tolla on nii nii munki pitäs saada mutku mutku lutku” Tehkää töitä, pyrkikää eteenpäin urallanne jne…

Ärsyttää, kun puolet ihmisistä eivät edes viitsi lukea aikaisempia kommentteja vaan suoltavat tuota ’rikkailta pois ja minulle enemmän’-ajattelukaavaansa. Tunnen oloni nyt tyhmemmäksi, kun jouduin lukemaan nuo kommentit.

”Eläkkeeksi lasketaan myös työeläkkeen lisäksi henkilön itse ottama vapaaehtoinen eläkevakuutus ja – kuten uutisessa olevilla henkilöillä – yrityksen itse täysin maksama lisäeläke.” Niin, keneltä se on pois. Ansaittuja rahoja kaikki tyynni. Kateuden ääni siellä taas kuiskii. Etsi sinäkin töitä, josta maksetaan kunnon palkkaa ja jossa on hyvät eläke-edut. Nämähän ovat omia valintoja ja jos on kansakoulupohjalta mennyt sorvin ääreen niin turha ruikuttaa muiden onnistumisesta. Tuloero ei pitäisi olla kirosana edes täällä SKDL:n jälkeisessä Suomessa vaan osoitus siitä että jokaisella on mahdollisuus onnistua ja tietysti myös epäonnistua elämässään.

”Eläkemaksut kerätään tulojen mukaan, ja niiden mukaan määritellään eläkekin.”

Eläkkeeksi lasketaan myös työeläkkeen lisäksi henkilön itse ottama vapaaehtoinen eläkevakuutus ja – kuten uutisessa olevilla henkilöillä – yrityksen itse täysin maksama lisäeläke.

Mr Suomi on Pilalla sanoi asiat juuri niin kuin ne ovat tällä hetkellä Suomessa. Ja vasemmistohallitus tappaa lopullisesti tämän kituvan Suomemme tämän hallituskauden aikana. Ei muuta kuin lisää rahaa kotonaköllijöille. Hienoa.

Eläkemaksut kerätään tulojen mukaan, ja niiden mukaan määritellään eläkekin. Jos eläke maksettaisiin veroista valtion varoista leikkurista voisi puhuä, mutta eläke on palkkapohjainen, joten leikkuri olisi epäoikeudenmukainen

Eli kuusi kadehdittavaa löytyi. Kyllä tässä kateusverotuksen ja kateuden kuningaskunnassa on vajottu alas. Työnteko ei kannata, koska punikit haluaa verottaa kaikille samat tulot – koulutit itsesi ja teit töitä tai makasit vain läskin perseesi päällä kotona. Miksi kenenkään enää kannattaa täällä tehdä työtä, kun voisi yhtä hyvin vain kiukutella ja vaatia sossutukia.

Jos yritys on yksityinen, ei tietenkään tarvitse eläkekattoa. Jos joku ihminen on niin tavattoman kyvykäs että saa työllistettyä suuren määrän ihmisiä tuottavalla liiketoiminnalla, on vähintäänkin eläkkeensä ansainnut. Valtion yhtiöissä pitäisi katon, koska silloin on kyse verorahoista vaikka se taloudellisesti tuottava yhtiö olisikin.

Ylikorkean verotuksen lisäksi ovat maksaneet eläkemaksua tulojensa mukaisesti. Vasemmistovaltiomme on jo riistänyt heitä koko työhistorian ajan, hyvä että saavat nyt vähän takaisinpäin sisäänmaksamiaan rahoja. Enemmän väärin on tämä nykyinen järjestelmämme, joka kannustaa ihmistä olemaan tekemättä töitä ja sen sijaan valittamaan muiden ansioiden suuruutta. Meillä kaikilla on ollut samanlaiset mahdollisuudet onnistua elämässämme taloudellisesti, olisimme pikemminkin siis iloisia niiden puolesta jotka ovat osanneet käyttää tuon mahdollisuuden oikein. Hyvää Joulua kaikille, toivottavasti paranette kateudestanne ja etsitte töitä.

jokainen tehköön omillaan mitä haluaa… jokatapauksessa nuo kaverit on suhteessakin maksanu enemmän veroa kun muutn .. isompi veroprosentti mitä isommat tulot.. ovat rahansa ansainneet turha siitä on kenenkään mutista

Kiinnittäisitte huomiota julkisen sektorin eläkkeihin, EI NÄIHIN!!!

Mistä helvetin työstä,perseellään istutaan ja kakkaa jauhetaan,saneerataan ja lomautetaan,reppanoita,tumpelojohtajia,firmat jauhaa tappioita

tommoset etelärannan perseaukeiset ja johtajat perseaukeisia niinkuin TÄMÄ Wahlroos,perseaukeinen,reppanaperseaukeiset,surkeita perseaukeisia johtajia maa täynnä,hahahahaha reppanat

Minun mielestäni ei duunarit mitään eläkkeitä tarvitse, vaan kaikki rahat pitää panna johtajien ja omistavan luokan eläkkeisiin. Duunarin pitää kuolla sorvin ääreen ennen eläkeikää, muuten ei ole tarpeeksi töitä tehnyt.

Eläkekatot on populismia. Kyllä ne ruotsin isot pomot saa ihan yhtä hyvän eläkkeen kuin Suomessakin, mutta se tulee vaan vähän eri kautta ja ehkä eri nimikkeellä. Lopputulos on kuitenkin sama.

Verottaja voisi isoimmista ottaa yli 60%, jotta nettoansio olisi kohtuullinen. Ei ne niitä rahoja taivaaseen vie, tai edes sinne kuumempaan loppusijoitus kohteeseen.

Eipä noita ole kuin muutama, pitäköön kädenpuristuksensa. On tässä maassa ihan oikeitakin säästö kohteita. Jos on suuret tulot on yleensä suuret menot niin siinä itku kävisi kun eläkepäivät alkaisi.

Haloo. Ei niitä valtion eläkekassasta makseta vaan yritykset sen maksavat !!! Taas tämmönen shaissi lööppi.

Onkohan noi ökyporvarit vuoden eläkkeilläkään maksanut tollasia veroja mitä ne nyt saa vuodessa käteen..jaa-a..

Rahansa ovat ansainneet mutta katto ehdottomasti 15.000,- kuukaudessa. Noikin menevät lyhentämättöminä perillisille!

rahamies (vierailija), 18.12.2011 klo 18.34

Ovat varmasti rahansa ansainneet mutta eiköhän esim 10 000€ riittäisi oikein hyvin

Niin ja logiikka tässä? Eikös tuo ole sama kuin pomo sanoisi duunarille ”hienoa duunia, ansaitset tästä 1000e bonuksen, mutta sulle riittää 500e ihan hyvin.” Ei siis sillä etteikö 10 000 euroa riittäisi, mutta tässä ei ole siitä kyse. Vaan jos ansaitset sen 60 000 niin ei sitä silloin voi sillä perusteella vähentää, että kun et sinä tarvitse enempää.

Mitä ihmettä? Pitäis jotenkin muka rajottaa? Täysin oikeuden mukaiset nuo eläkkeet. Minusta ko. henkilöt on eläkkeensä eteen tehnykkin jotain, ei nuo luvut tyhjästä tule. jotkut kateelliset toki ei sitä sulata. Moni paheksui aikanaan fortumin optioiden suuruutta. Mitä ihmettä? Työ oli tehty sovitusti ja siitä maksettiin sovittu palkka. Mikä meni vikaan? No ei mikään. Lähinnä en ymmärrä niitä ketkä on kateellisia tuloeroista. Ei tyhjästä työstä makseta.

ainoa mitä täällä pitäisi leikata on kansanedustajien eläkkeet ja ”sopeutumisturva”

Ovat varmasti rahansa ansainneet mutta eiköhän esim 10 000€ riittäisi oikein hyvin

Täällä duunari tilittää: kaikille samat etuudet. Sitten voi kanssa miettiä, yksi huippujohtaja on maksanut veroja kuukaudessa enemmän kuin duunari muutamassa vuodessa. Suomessa työttömälläkin pitäisi olla varmaan 60k eläke….

suomes köyhäl eläke noin 500-800kk et silleen köyhät kyykkyyn

Kreikassa oli kans isot eläkkeet ja kaikki tietää miten kävi.

BB on siis sitä mieltä, että kaikkien tulisi saada tasan sama palkka, etuudet ja eläke hommista ja asemasta riippumatta? Kysynkin nyt kuka tuollaisessa systeemissä viitsisi enää kouluttautua tai ylipäätään tehdä ahkerasti töitä mikäli lopputulos on sama kuin marketin kassatädillä? Vaikken Venäjän kaltaisia tuloeroja Suomeen haluakaan, täytyy kuitenkin työstä ja ahkeruudesta tulla joku palkinto.

Paitsi että eläkejärjestelmässähän työuran viimeisien vuosien tulot nostavat eläkettä merkittävästi. Siinä missä duunarilla alkaa työelämän ehtoo ennen eläkkeelle pääsyä ja tulot monesti pienenevät viimeisinä työvuosina – ja näin eivät kartuta eläkettä;
nämä johtajat ottavat viimeisinä vuosina kovimmat palkat ja nauttivat niiden tuloista loppuelämän.

Onneksi tämänpäivän huippujohtajista harva elää yli 70-vuotiaaksi, sen verran tiukkaa on männä vuosikymmeninä venäjänkaupan tekeminen ollut..

Eläkkeen tarkoitus on turvata toimeentulo vanhuuden ajalle, eikä ylläpitää saavutettua tulotasoa.
Mielestäni eläke voisi olla maksimissaan Suomalaisten keskiansio.

Miksi rajoittaa eläkettä kun kuitenkin työhistorian aikana ovat maksaneet saman prosentin verran työeläkemaksuja kuin me muutkin. Omiaanhan sieltä vain takaisin otetaan, lisäksi noissa eläkesummissa on yritysten maksamia eläkkeitä mukana, eivät nuo pelkkiä normieläkkeitä ole. Voihan jokainen ottaa myös itselleen lisäturvaa ja maksaa eläkevakuutusta aivan kuten hekin ovat tehneet.

Kaverit on aika ison potin maksanu eläkemaksuja, eli eiköhän se mene ihan oikein näin. On se vaan kumma kun tässä maassa pitäisi aina antaa muille siivut palkoista yms, tai vähintäänkin hävetä jos tienaa enemmän kun muut.

Ja kaikki noista yrityksistä antaa normi duunareille potkuja 😀

Kun yksin asuvan eläkeläisen menot ovat n. 1000e/kk, niin 25000e/v on riittävä eläke!

Eläkekatto Ruotsin malliin ja muutenkin kohtuutta optioihin ja muihinkin etuisuuksiin.

Elake muodostuu anstiotulojen mukaan, joten vastaavasti on maksettu roppakaupalla veroja. Paikallaan olisi etta saisi itse paattaa, maksaako elakerhastolle verojenmuodossa vai kayttaako yksityista vakuutusta/rahastoa.

Nuohan ovat yritysten maksamia lisäeläkkeitä eivätkä lakisääteisiä työeläkkeitä.

Ehdottomasti suuret eläkkeet leikkuriin, minusta 5000 euroa on ehdoton yläraja ja jos sillä ei pärjää täytyy pysyä töissä.

kyllä miäs on palakkansa ansainnu, kateellisten panettelua leikkurit

Oma kommentti