Millä elät, Sara Chafak?

Missien tuloista keskustellaan nyt ihmettelevään sävyyn. Tosin niin on tehty aikaisempinakin vuosina, kun verotiedot on julkaistu.

Kuinka ihmeessä misseillä menee niin huonosti taloudellisesti? Tätä ihmettelee nyt myös parin vuoden takainen Miss Helsinki Rosanna Kulju omassa somepäivityksessään. Hän ei tajua kuinka missi voi elellä Helsingin keskustassa, bilettää joka viikonloppu, omistaa merkkilaukkuja – ja tienata 10 000 euroa vuodessa, tai alle.

Kulju ei nosta esiin yhtään missiä. Useampi heistä tienasi kuitenkin alle 10 000 euroa viime verotuksessa. Esimerkiksi vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak tienasi vuoden 2014 verotuksessa alle 7 000 euroa, ja viimeksi suoritetussa verotuksessa hänen tulonsa olivat pyöreä nolla.

Monen missin pienet tulot voivat selittyä siten, että heillä on toiminimi, jonka kautta he tekevät työnsä. Tuolloin verotuksessa näkyy vain ”viivan alle jäänyt tulo” kaikkien vähennysten ja menojen jälkeen. Firman piikkiin pistetään usein autokulut ja misseillä myös esiintymisvaatteita. Myös Chafakilla on toiminimi.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: missit, Sara Chafak, tulo, vero

Kommentit

Oma kommentti