Minne katosi tv-kokki Maija Silvennoinen? Jyväskylään ja Espanjaan!

Keittiömestari Maija Silvennoisen, 61, TV-ura alkoi vuonna 1993, kun hänet valittiin makasiinityyppisen Bon Appétit -ohjelman yhdeksi juontajaksi. Bon Appétit -ohjelman lisäksi Silvennoinen muistetaan Maikkarin Huomenta Suomen Makuja-osiosta. Katsojat olivat kiinnostuneita Silvennoisen aterioista, mutta siihen aikaan reseptejä ei löytynyt netistä.

–  Siitä sain idean alkaa kirjoittaa keittokirjoja. Yhteensä niitä on syntynyt jo 24.

Ravintolat ovat vaihtuneet ja omiakin on tullut perustetuksi.

Silvennoinen kertoo työskennelleensä viimeiset kaksi vuotta 16 tuntia päivässä. Ravintola-alan koronakurimuksesta huolimatta hän avasi kesällä 2021 Jyväskylään uuden ravintolan, Katriina Bistron.

–  Investoin siihen riskillä, Silvennoinen myöntää.

Samaan aikaan hän tapasi Yle Jyväskylän radioaalloilla kesätöissä olleen Antti Pekkarisen. MTV3:n Jyrki-ohjelmasta tuttu Pizza Pekkarinen kysyi Silvennoiselta, tietäisikö hän keittiömestaria, joka tulisi nostamaan Ravintola Kukkona paremmin tunnetun Simply Scandinavian tasoa.

Pekkarinen ja hänen yhtiökumppaninsa perustivat Aurinkorannikon kuuluisimman suomalaisravintolan Fuengirolaan yli kymmenen vuotta sitten. Esiintyjistään tunnettu Kukko oli ajautunut koronan jälkimainingeissa kriisiin. Sen ruokaa arvosteltiin yleisesti mauttomaksi.

–  Lupasin tulla tänne konsultoivaksi keittiömestariksi, jos saan valmistella lähtöäni puoli vuotta. Minun piti ensin saada juuri avattu Bistro vetämään.

Silvennoinen saapui Aurinkorannikolle elämänsä ensimmäistä kertaa loka-marraskuun vaihteessa. Mitä sen jälkeen on tapahtunut?

Lue Maijan kuulumiset lehdestä tai näköislehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kokki, Maija Silvennoinen, ruoka

Kommentit

Oma kommentti