Miss Suomi haikeana Turkissa: Kodittomien koirien tarha pysäytti

Matkaoppaat-tv-sarjasta tuttu tehopakkaus Terhi Alanya johdatti eläinrakkaan Miss Suomen, Rosa-Maria Ryydin sekä Hymyn toimittajan vierailulle paikalliseen koiratarhaan Turkissa. Hymy on mukana Miss Suomi -finalistien kanssa Turkin-matkalla.

Alanyassa kodittomia koiria ei lopeteta, vaan ne tuodaan tarhaan. Jotkut koirat adoptoidaan, mutta suurin osa on asunut koiratarhassa jo vuosia. Vahvuus on tällä hetkellä noin 200 koiraa ja tilat alkavatkin käydä jo liian pieniksi. Onneksi meneillään on projekti, jossa tarhaa laajennetaan ja koirat saavat oman sairaalan lisäksi myös ison aidatun ulkoilualueen, jossa ne voivat juoksennella vapaasti.

Myös Terhin luotsaama Detur-matkatoimisto on omalta osaltaan mukana projektissa keräämässä eläinrakkailta turisteilta lahjoituksia joko sitten rahan tai vaikka koiranruuan merkeissä.

-En voisi mistään löytää projektia, joka olisi enemmän näköiseni. Olen itsekin adoptoinut kodittomaksi jääneen koiran, joten asia on erittäin lähellä sydäntäni, Terhi kertoo.

Vaikeasta menneisyydestään huolimatta koirilla tuntuu nyt kuitenkin olevan kaikki kunnossa, sillä niistä pidetään tarhalla todella hyvää huolta. Silittäjiä tosin ei vain taida olla tarpeeksi, sillä hauvelit työntyvät vuorollaan aitaa vasten rapsutusten toivossa…

Lähtö tarhalta tuntuukin tekevän tiukkaa itse kullekin vierailijalle.

-Tuntuu pahalta jättää nämä tänne, mutta onneksi näin nyt omin silmin, että koirilla on kuitenkin hyvä olla täällä ja ne vaikuttavat onnellisilta, Rosa-Maria sanoo haikeasti.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Hymy, Miss Suomi, Rosa-Maria Ryyti, Alanya, Terhi Alanya, koiratarha

Kommentit

Oma kommentti