Missi-Elina: ”Koin julkisuuden kirot”

Elina NurmiElina Nurmea ei uskoisi vain 21-vuotiaaksi. Hän on aikuisen näköinen ja kypsän oloinen. Hän suhtautuu pestiinsä mallina vakavasti. Poseeraaminen on hänelle työtä. Raskauden aikana kertyneet lähes 25 kiloa ovat tipotiessään. Paino putosi muutamassa viikossa.

-Olin kuvitellut, että palautuminen vie kauan. Yllätyin itsekin, että paino tippui niin nopeasti ilman poppakonsteja. Yksi syy lienee ikä: aineenvaihdunta toimii.
Elina on onnellinen äitiydestään. Hän jätti misseilyn ja mallihaaveet taka-alalle ja sai suunnitellun ja halutun tyttölapsen viime lokakuussa. Fanny Lumia Leona on nyt kolmen kuukauden ikäinen.

Kolme vuotta sitten Elina valittiin Miss Suomi Hanna Ekin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

-Julkisuus pelotti. Semifinaalia edeltävänä yönä soitin sekä äidille että järjestäjälle ja sanoin, että lopetan kisan kesken. Finaalipaikan saatuani päätin katsoa leikin loppuun. Tosin päätin, että jos julkisuus alkaa muuttaa minua, misseily saa jäädä.
Kisaaminen kannatti, vaikka alkutaipale julkkiksena ei ollutkaan ruusuinen.
-En hoksannut, että mikä tahansa sanomani lausahdus voi päätyä otsikkoon. Juttelin aika huolettomasti, ja lehtien ilmestymisen jälkeen en ollut tuntea itsenäni jutuista, enkä varsinkaan otsikoista.
-En enää lähtisi ihan kaikkiin niihin juttuihin, joihin olen suostunut. Ehkä jättäisin jonkun minulle tarjotun ulkomaanmatkan tekemättä, Elina vihjaa.
Uusi Miss Suomi valittiin helmikuun alussa. Elinan neuvot ovat yksinkertaiset:

-Älä esitä mitään, älä valehtele, jäät takuulla kiinni. Älä elä julkisuuden kautta, pidä jotain omaa itselläsi. Varaudu arvosteluun. Älä anna haukkujen masentaa. Ruoki ihmisyyttäsi, älä misseyttäsi.

Julkisuuden kirot

Elina itsekin koki julkisuuden kirot missivuonnaan. Joku tuli lehtiin kertomaan, että Elina oli ollut koulukiusaaja.

-Olin ihan pihalla. Minähän se kiusattu olin ollut.
Elina sai ihmetellä myös ystäväpiirin suhtautumista julkisuuteensa.

-Muutama hyvänpäiväntuttu alkoi kaveerata kuin paras ystävä. Eniten hämmästelin, että minun luultiin muuttuneen ihmisenä. Kun menin illalla ulos, eräskin ihminen, jota olin luullut ystäväkseni, tuli sanomaan: ”Kuinka sä voit tulla tänne, vaikka sä olet nyt olevinasi joku vitun missi”.
Kyyneleensä Elina oli oppinut nielemään jo teini-iässä. Hän ei kiellä, etteikö arvostelu olisi satuttanut.

-Entinen koulukiusaajani tuli kerran kysymään, että et kai sinä vaan minusta puhunut lehtijutussa. Sanoin suoraan, että juuri sinusta puhuin. Sinä olit silloin aikanaan pirullisin kaikista. Se tyttö kuunteli ja katseli minua suu auki. Se oli minun kostoni. Vaaraton, mutta se hiveli itsetuntoani.
Jos Elinan pitäisi elää missiaika alusta saakka uudelleen, tuskinpa hän lähtisi mukaan leikkiin.

Lue loput Elinan haastattelusta helmikuun Hymy-lehdestä

Teksti: Hymy
Avainsanat: Elina Nurmi, Hanna Ek, Miss Suomi

Kommentit

Arvoisa Missi-Elina,
Sinäkö se olit, joka antoi hävittää tervettä kudosta rinnoistaan? HUS:ko sen teki? Jos sekoitan johonkuhun toiseen, niin älä lue tämän pidemmälle.

Sinä olet kyllä jonkinlainen blondivitsien päähenkilö. Hymyiletkin aina kuin joku posliininukke.

Mutta hei, klikatkaa nimeäni.

Olen Hymy-lehden tilaaja.

Oma kommentti