Mitä ihmettä – toimittaja teki erikoisen huomion seuratessaan Niko Kivelän ja Sami Hedbergin videoita!

Suomen stand up -genren kovimpia nimiä ovat Sami Hedberg ja Niko Kivelä. Pääsiäisen pyhinä Hymyn toimittaja katsoi useita Kivelän stand up -keikkoja Youtubesta.

Seurasi hämmennyksen olotila.

Matkiiko tämä mies Sami Hedbergiä?

Jokainen Kivelää katsonut voi videoilta päätellä, että yhtäläisyyksiä on todella, todella paljon. Miehet käyttävät – toisin kuin monet muut standupparit – mikrofonia äänitehosteiden luomiseen. He matkivat lähes identtisellä tavalla naisia; eleet, ilmeet, kimeä ääni. Samanlaisia maneereja on silmiinpistävän paljon. Kivelän showta katsoessa suorastaan paikoin tunsi katsovansa Hedebergin showta.

Asiassa on vain yksi mutta. Hedberg on ehkä tunnetumpi koomikoista. Mutta hän on kertonut nousseensa stand up -viihdyttäjäksi lavalle vasta 2005. Kivelä on tehnyt sen jo lukuisia vuosia aiemmin.

Summa summarum on, että joko Hedberg on saanut vahvasti vaikutteita suorastaan sairaan hyvän Kivelän energisestä ja lähes näyttelijän työtä lähestyvästä standuppaamisesta, tai sitten nämä kaksi elävät ammatillisessa parisuhteessa niin että kukaan ei tiedä mistä Hedberg alkaa ja mihin Kivelä loppuu.

Menkää katsomaan Youtubeen videoita, ei niitä tähän linkitetä. Alla Hedberg, eiku Kivelä, eiku.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Niko Kivelä, Sami Hedberg

Kommentit

Oma kommentti