Mitä!? Markku elää vain 10 eurolla päivässä!

Monisairas Markku Hätönen kertoo elämästään tuoreessa Hymyssä. 700 euron eläkkeestä lääkkeet imaisevat ison siivun. Mies kertoo olevansa värikäs persoona, ja niinpä hänet on pistetty edunvalvontaan eli holhoukseen.

Omaa käyttörahaa Markku saa nykyisin edunvalvojaltaan 20 euroa maanantaisin ja keskiviikkoisin sekä viikonlopuksi 40 euroa. 80 eurolla hänen siis olisi ostettava ruoat, vaatteet sekä katettava invataksin omavastuuosuus. Vuokra maksetaan edunvalvojan toimesta Hätösen eläkkeestä.

Käytännössä Markku Hätösen on elettävä noin 10 eurolla päivässä. Sillä ei todellakaan juhlita.

-Ei minulle jää omaa rahaa mihinkään. Mennessäni sairaalaan tutkimuksiin minun on tilattava ambulanssi, kun rahaa takseihin ei riitä, mies surkuttelee.

Kenkiä Hätösellä on tasan yksi pari. Sekin repaleinen.

Hätöselle tulee usein mieleen, ettei hänen elämänsä oikein ole enää elämisen arvoista. Kiinni tässä päivässä pitää muutama ystävä.

Lue Markku Hätösen tarina Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Markku Hätönen

Kommentit

Markun ei tarvitse enää kitua pienellä rahalla! Markun muistoa kunnioittaen Ystävä! :´(

Samaa mieltä ”heikomman puolella” kanssa. Vanhukset, sairaat ja lapset on unohdettua kansaa yhteiskunnassamme.

Nyt jyrää nuoret uusaatteinen, jossa valtio on henkilöitynyt satuhahmoksi ja yksilön vapaus on valita joutenolon ja verovelvollisuusvankeuden välillä haluamansa vaihtoehto.

Suomessa terveet työkykyiset ihmiset valittavat kun eivät saa tarpeeksi ”reikä-seinässä=sossu” luukulta rahaa.
Rajusti sanoessani, en ymmärrä ihmisiä jotka eivät näe omaa etuoikeuttaan osallistua yhteiskuntamme rakentamiseen tasavertaisina yksilöinä (sisarukset tukiaiset toki pois lukien, aatelia kun ovat) edes osallistumalla oman elämisensä kustannuksiin. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi ”maailmalta”, ovathan he niin ideologisia ja maanläheisiä…

Katsoin hiljattain dokumentin jossa ”monilapsinen perhe” vaikeroi kun piti maksaa ”omilla” rahoilla osa pesukoneesta kun sossu ei suostunut maksamaan multitoiminnallista uutuutta. Itselläni sellaiseen ei ole varaa koska työssäkäyvänä minulla ei tuohon ”reikä-seinässä=sossu” ole salasanaa, on vain verokortti ja veroprosentti.
Dokumentissa esiintyneet vanhemmat eivät kumpikaan käyneet töissä, eivätkä edes suunnitelleet menevänsä töihin. Synnytyssairaalassa kuvatussa pätkässä suunnittelivat seuraavaa lasta… ”mutta voi, voi kun tuet ovat niin pienet”. Terveisiä vaan iloiselta veronmaksajalta, en hirveän innoissani maksa veroja 40 vuoden raskaan raadannan jälkeen, eiköhän se ole jo minua nuorempien vuoro.
Siirryn seuraavaksi osioon vanhukset, joiden kohtalon jo kommentoinkin kommenttini alussa.

Ettäs kehtaatte! Markku on monisairas ja liikuntakyvytön. Ihan eri tilanne, kuin jollain nuorella, terveellä opiskelijalla. Järkyttävää, miten vammaisia ja pitkäaikaissairaita kohdellaan tämän päivän Suomessa. Häpeä Suomi! Zemppiä Markulle, koita jaksaa!

Elikäs Markku käyttää rahaa elämiseen 300 euroa kuussa, josta on jo vuokra pois. Meillä 5 hengen perheellä pitäisi siis mennä 5 kertaa tuo summa ruokiin yms. Pärjäämme noin 700 eurolla kuussa.

Pah, opiskelijana elellään tässä noin 3€ päivärahalla.

10€:lla elää aivan hyvin. Itellä köyhempinä vuosina meni pelkästään 15-20€ viikossa ruokaan. Kenkiä nyt saa kirpputorilta muutamalla eurolla.

Oma kommentti