MTV

Mitä oikein tapahtuu Tuomas Enbusken firmassa – syöksylasku!

Superjuontaja Tuomas Enbuske omistaa nimeään kantavan yrityksen, joka herättää kysymyksiä. Kuinka sillä voi mennä noin laskusuhdanteisesti, kun Tuomas Enbuskella menee jumalallisesti.

Enbuske Productions Oy:n nelivuotiskatsaus osoittaa, että liikevaihto on laskenut joka vuosi. Kun se vuonna 2015 oli vielä 121 000 euroa, niin seuraavana enää 75 000 euroa. Sitten se tippui 59 000 euroon, ja viimeisin tilinpäätös osoittaa 25 000 euron liikevaihtoa. Siis: pari tonnia kuussa ovat tämän firman laskutukset.

Viivan alle jäämiset noudattavat samaa kaavaa. Vuonna 2015 tulos oli 85 000 euroa ja siitä on lähdetty alas niin että nyt ollaan vaivaisessa 11 000 eurossa. Vaikka liikevaihto on laskenut 58 prosenttia edellistilikaudesta, niin liikevoitto on silti huima: 56 prosenttia. Se on ollut joskus käsittämättömät 88 prosenttia!

Mitä oikein tapahtuu Enbusken firmalle?

Mies tienasi viime verotuksessa huikeat 209 275 euroa ansiotuloja ja pääomatuloa 8 713 euroa. Käytännössä hän siis laskuttaa verokortilla – kuten kunnon taiteilija ikään – eikä nähtävästi halua pyörittää osakeyhtiötään. Tästä kiitos toki Enbuskelle, sillä tuosta ansiotulosta hän maksaa melkeinpä puolet veroa. Suomi kiittää! Osakeyhtiön verokanta olisi 20 prosenttia.

Enbusken tähdittämä Enbuske-Veitola-Salminen on toistaiseksi tauolla MTV:ltä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Tuomas Enbuske, liikevaihto, Enbuske Productions OY

Kommentit

Sama kun muidenkin ”tähtösten” kanssa. Ihmiset kyllästyvät. Ei se Sarasvuokaan taida olla kaikkein kysytyin alallaan. Puhumattakaan vaatimattomuuden kirkkoherrasta, jääkiekkoleijona 79:sta.

Oma kommentti