Mitä!!! Suomalainen suosikkilaulaja heittänyt vuosikaudet keikkaa – ei saa rahaa!

Tangomarkkinoillakin hyvin menestynyt laulaja Nina Åkerman on luonut hienon uran. Hänellä on vuosittain upea määrä keikkoja, ja hän todella on lunastanut paikkansa suomalaisten sydämissä.

Ninan taustalla on traaginen kohtalo. Hän takasi lainan, joutui velkajärjestelyyn, sairastui ja päätyi lopulta jopa seurakunnan leipäjonoon. Sitten hän löysi musiikin, joka antaa hänelle kaiken mahdollisen elämässä.

Velkajärjestelyn vuoksi Ninan keikkapalkkiot menevät lähes kokonaan velkojen kuittailuun. Mutta hän tekeekin työtään sydämestä.

-Vielä pitäisi vuosi jaksaa. Sitten alan saada jo vähän itsellekin, Nina kertoo Hymyn painetun lehden koskettavassa jutussa.

 

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: Nina Åkerman, velkajärjestely

Kommentit

Uo vie nettitietojen mukaan näin, mikä on ollut tämän artistin tulotaso, jos mitään ei jää käteen, ei muka edes suojaosuutta?
Ulosmitattava määrä:

1. Jos palkka on pienempi kuin suojaosuus, siitä ei ulosmitata mitään.

2. Jos palkka ylittää suojaosuuden, mutta on enintään kaksi kertaa suojaosuus, ulosmitataan suojaosuuden ylittävästä palkasta kaksi kolmasosaa (tulorajaulosmittaus 2/3 x (palkka – suojaosuus)).

3. Jos palkka on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus, mutta enintään neljä kertaa suojaosuus, ulosmitataan nettopalkasta yksi kolmasosa (1/3).

4. Jos palkka on suurempi kuin neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrä ulosmitataan yksi kolmasosa neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrää vastaavasta palkanosasta ja lisäksi neljä viidesosaa sen ylittävästä palkanosasta. Palkasta ulosmitataan kuitenkin enintään puolet.

Velkajärjestely ja ulosottohan ovat eri asioita.
Yksityishenkilön velkajärjestelyssä on käsitteellisesti kyse yleistäytäntöönpanosta ja ulosotossa erillistäytäntöönpanosta. Yleissääntönä on, että yleistäytäntöönpano syrjäyttää erillistäytäntöönpanon.

Velkajärjestelyn katsotaan alkaneen sinä ajankohtana, jolloin tuomioistuin on tehnyt päätöksen velkajärjestelyn aloittamisesta. Velkajärjestelyn alettua velallisen omaisuus on ulosmittauskiellossa.

Oma kommentti