Miten keikkamuusikon työ ja pieni lapsi natsaavat yhteen, Annika Eklund?

Annika Eklund julkaisi kuudennen pitkäsoittonsa Missä on mun Strömsö? viime kuussa. Hymy kyseli vanhalta tutulta kuulumisia.

Hei Annika, mitenkäs teidän perheessä tuo musiikki näkyy arkipäivässä, olet pienen lapsen äiti.

-Se on meillä tärkeä ja perheenjäseniä yhdistävä asia. Laulamme monien arkiaskareiden lomassa, jopa ruokapöydässä, vaikka se ei kuulu niin sanottuihin hyviin tapoihin.

Lauloitko pienokaisellesi jo mahaan?

-Hän sai kuulla laulua ja musiikkia jo paljon odotusaikana. Vauva-aikana lauloimme esimerkiksi vaipan- tai vaatteidenvaihdon, kylpemisen ja leikin yhteydessä.

Annika tietää koulutettuna musiikkipedagogina, että laulu vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä kontaktia ja suhdetta, ja musiikki luo ihmisiin vahvoja muistijälkiä.

-Lapsellamme on jo omia suosikkikappaleitakin, tällä hetkellä yksi suosikkikappale on Bensaa suonissa, Annika naurahtaa.

Nuutti-poika on nyt kolmevuotias. Kun muusikon ammatissa toimivat äiti ja isä soittavat kotona, poika haluaa usein osallistua musisointiin djembe-rummullaan.

-Hänellä on myös ihan oikea rumpusetti huoneessaan ja hän soittaa päivittäin niitä. Suosittelen muillekin perheille laulamista, yhteisiä musiikinkuuntelu- ja tanssihetkiä. Mielestäni tätä yhteislaulun ja -musisoinnin ”kansanperinnettä” kannattaa ylläpitää, korostaa Annika.

Mutta eikö pienen lapsen kanssa eläminen sitten ole raskasta tai haasteellista keikkamuusikolle?

-Vauvana Nuutti oli paljon mukana keikkamatkoilla ja isäni hoiti häntä hotellihuoneessa tai laivan hytissä esiintymisemme ajan. Nykyisin hän on keikkamatkojen ajan isovanhemmillaan hoidossa. Meillä on ihana ja korvaamaton tukiverkosto ympärillä, Annika kiittelee.

-Työn ja perheen yhteensovittaminen vaatii jonkin verran suunnittelua. Kuitenkin usein on pitkiä jaksoja, jolloin saamme viettää aikaa perheen kesken – varmasti jopa keskivertoa enemmän. Ongelmallisinta on muusikontyön epäsäännöllisyys ja viikonloppu- sekä yöpainotteisuus. Lapsellamme on myös hoitopaikka vuoropäiväkodissa, jonka joustavia palveluita voimme käyttää tarvittaessa, laulaja iloitsee.

Strömsöstä on kehittynyt tv-sarjan myötä myös eräänlainen vitsi. Annikalle levyn nimi merkitsee jotain aivan todellista. Hän on viettänyt aikaa isovanhemmillaan Strömsössä pienestä pitäen, ja se on hänelle edelleen rakasta aluetta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Annika Eklund

Kommentit

Oma kommentti