MOT käsittelee suomalaisen varusmiehen kuolemaa!

Kuvaaja: Janne Järvinen / Yle

19-vuotias varusmies kuoli varusmiespalveluksessa vahinkolaukauksen seurauksena. MOT selvittää, miksi Puolustusvoimissa tapahtuu onnettomuuksia vuodesta toiseen ja mitä niiden ehkäisemiseksi on tehty.

Tapaus sattui Uudenmaan prikaatin harjoitusalueella Syndalenissa viikko ennen joulua vuonna 2015. Merisotakoulun reserviupseerikurssilla oli käynnissä pimeäammunnat kovilla panoksilla.

Pimeässä varusmies ampui vahingossa toisen. Hän uskoi ampuvansa maalitaulua, mutta erehtyi ja ampui kohti toisen varusmiehen kypärässä ollutta valoa.

Kuollut varusmies oli 20-vuotias Aarne Kokko. Hänen isänsä Jouni Kokko ihmettelee, miksi Puolustusvoimissa tapahtuu vakavia onnettomuuksia vuodesta toiseen.

Viime vuoden lopussa yhdeksän varusmiestä oli lähellä hukkua Uudenmaan prikaatissa.

– Se synnytti surun ja katkeruuden tunnelmia, että miksi taas ja miksei ole mitään opittu ja miten tämä voi toistuvasti aina tapahtua.

MOT perehtyy ohjelmassaan 1.4. varusmiehille tapahtuneisiin onnettomuuksiin, palvelusturvallisuuteen ja Puolustusvoimien turvallisuuskulttuuriin. TV1 kello 20.00 ja Yle Areena kello 6.00

Toimittaja: Magnus Berglund

Jouni Kokko kertoo, että uutinen yhdeksän varusmiehen vakavasta onnettomuudesta Uudenmaan prikaatissa viime syksynä nosti surun ja katkeruuden tunteita. Hänen poikansa kuoli kahdeksan vuotta sitten Uudenmaan prikaatin harjoitusalueella Syndalenissa.
Kuvaaja: Janne Järvinen / Yle

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Aarne Kokko, MOT, varusmies

Kommentit

Oma kommentti