MS-tauti ei pidättele Eveä – voitti voimanoston SM-kultaa!

Eve Lehdon todettiin 21-vuotiaana sairastavan MS-tautia. Lääkäri sanoi suoraan, että tytöllä oli edessään enää kymmenen hyvää vuotta.

Even diagnoosi varmistui vuonna 2001. 

-Minullekin suositeltiin masennus- ja piristyslääkkeiden yhdistelmää, joista kuitenkin kieltäydyin. En ottanut yhtään lääkettä tähän sairauteen. Ryhdyin kokonaan glueenittomalle ruokavaliolle, ja oireet hiukan hellittivät. Sitten tuli taas takapakkia, mutta kun tietoni lisääntyivät, ruokapuoli muuttui parempaan suuntaan ja kun viimein jätin tietyt aineet kokonaan pois, kaikki oireet katosivat. Poistin taudin aiheuttajat eli niin sanotut lektiinit, Eve kertoo Terveys-Hymyn haastattelussa.

-Kymmenen vuoden kokemustani ravitsemushoidosta ei kukaan voi vähätellä. Kun minulla todettiin MS-tauti pian 15 vuotta sitten, lääkäri sanoi suoraan, että jäljellä on ihmisarvoista elämää noin kymmenen vuotta, jonka jälkeen joutuisin pyörätuoliin loppuiäkseni. Hän totesi, että vuosien mittaan oireet vain pahenevat. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Eve on toden teolla näyttänyt pitkää nenää lääkärin ennusteille, sillä hän on innokas ja menestyksekäs voimailu-urheilija. Hän voitti vuonna 2013 omassa eli alle 67,5 kiloisten sarjassa voimanoston SM-kultaa! 

Lue Even koko tarina pitkän kaavan mukaan täältä

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: voimanosto, MS-tauti, Eve Lehto

Kommentit

Oma kommentti