MTV:stä tulee ”isoveli” – pakottaa hyväksymään ehdot tai sähköpostisi sulkeutuu!

Google tunnetaan isoveljenä, joka kerää massiivisesti tietoa. Moni tietotekniikasta vähänkään perillä oleva ei halua olla moisen ”kytän” kanssa paljoakaan tekemisissä.

Nyt MTV:n tekemä sähköpostiuudistus Luukku-palvelussa vaikuttaa siirtymiseltä samanlaiseen yksityisyyden uhraamiseen.

Maikkari on kertonut asiakkailleen tietosuojakäytäntöjensä uudistuvan. Jos asiakas aikoo jatkaa tunnetun Luukku-sähköpostipalvelun käyttöä, on valmistauduttava melkoisiin myönnytyksiin.

Luukku on voimassa käyttäjillä vain maaliskuun loppuun, ellei uusia ehtoja hyväksy.

MTV:n uusi tietosuojakäytäntö kertoo, että Luukun käyttäjien henkilötietoja voidaan tulevaisuudessa esimerkiksi luovuttaa muille markkinointitarkoituksiin.

MTV myös kerää tietoja eri lähteistä – palvelussa katsomistasi sisällöistä sekä mahdollisesti palveluun liittämistäsi sosiaalisen median palveluista.

Kaikki kombinoituu: ikäsi, osoite, puhelinnumero, asiakaspalautteet, nimimerkkisi, yhteydenotot MTV:hen…

MTV haluaa myös luvan kerätä moninaisia tietoja, kuten sijaintitiedot tukiasema-, WLAN- tai GPS-paikannuksen perusteella (erillisen päätelaitteella tai muutoin annetun suostumuksen perusteella), jopa käyttämäsi laitteen tiedot, käyttöjärjestelmän tyypin ja ohjelmistoversiot.

-Voimme myös kerätä käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten julkisista rekistereistä tai yksityisistä rekisteripalveluista kuten Bisnode ja Fonecta, ukaasit kuuluvat.

Kuinka Hymyn toimittajasta tuntui juuri tällä kellonlyömällä, että hei hei MTV, hei hei Luukku. Nyt vaihtuu sähköposti lennosta. Minun makkaravoileipäni margariinin merkkiä ette saa urkkia!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: google, Luukku, Mtv

Kommentit

Oma kommentti