Muistatko Maitotytön ja Spede-leffojen tähden? Selätti kurkkusyövän – hoidot maksoivat sata tonnia!

Kalifornissa 34 vuotta asunut Maarit ”Maani” Fenwick, 64, muistetaan hyvin Valion Maitotyttönä, Miss Suomi -kisojen 1980 finaalista ja Speden Tup-akka-lakko -elokuvasta, missä sporttinen kaunotar sai näyttää myös kaikki jumppa- ja vesihiihtotaitonsa.

Nyt nainen avautuu elämästään painetussa Hymyssä Juha Veli Jokisen jutussa.

Hän tapasi amerikkalaisen jalkapallon Roosters-joukkueen valmentajan Chad Fenwickin, 65, aikoinaan Helsingissä, pari rakastui ja hääkellot soivat Tampereen Tuomiokirkossa vuonna 1986. Pari muutti pysyvästi Los Angelesin metropolin luoteisosaan Chatsworthiin. He saivat kaksi lasta, joista esikoinen on nyt 31-vuotias ja kuopus 26-vuotias.

Hoikka Maarit vannoo luonnollisen ruuan nimeen ja erityisesti syöpäsairautensa jälkeen kaikki terveellinen kiinnostaa entistä enemmän. Maarit sai vuonna 2012 pysäyttävän diagnoosin, kun hänellä todettiin kurkkusyöpä.

– Syövän kokenut ihminen ei oikein sano, että sairaus on voitettu, mutta hoidot tepsivät ja voin nyt hyvin. Sain rankan, kahdeksan viikkoa kestäneen sädetyksen ja sytostaattihoitojakson kurkkuuni. Vahva hoitojakso tuhosi sylkirauhasia ja nyt kuiva suu vaivaa, mutta voin hyvin ja urheilen paljon, lähes joka päivä alueen tennisklubilla pelaava Maarit kertoo, ja vakavoituu.

– Aina, kun on joku flunssanpoikanen ja kurkku ärtyy, pelästyy, että taasko se syöpäpaholainen tekee paluuta.

Onneksi Fenwickeillä oli vakuutukset kunnossa ja kallis syöpähoito korvattiin. Hoidot maksoivat Yhdysvalloissa sata tuhatta dollaria. Lue juttu painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Maarit Fenwick, kurkkusyöpä

Kommentit

Oma kommentti