Muistatko vielä legendaarisen laulajan, Eila Pienimäen – tältä hän näyttää nyt!

Edelleen erittäin karismaattinen ja viehättävä iskelmätaivaan laulajalegenda on jo 80-vuotias. Nyt hän kertoo elämästään ja tuoreista kuulumisistaan Hymyn painetun lehden haastattelussa, jonka on kirjoittanut Kai Merilä ja kuvittanut Matti Matikainen.

Eila levytti tasan 60 vuotta sitten suurhitiksi nousseen Vanhan veräjän luona -kappaleen. Moni ei tiedä, että urasta ei olisi ehkä tullut mitään ilman lapsuudessa koettua salamaniskua.

Ollessaan kaksitoista Eilan isä sai tuberkuloosin. Isä kehotti lapsia pitämään välimatkaa, mutta ”kyllähän me halailtiin”, Eila tunnustaa.

-Eräässä vaiheessa huomasin että tauti oli tarttunut, rinnasta sattui. Salasin sen kaikilta aluksi, Eila muistelee lehdessä.

Eräänä päivänä Eilan synnyinkulmilla Töysässä oli kova ukonilma. Eila oli syömässä lusikalla velliä kotona, kun salama yhtäkkiä sinkoutui suusta sisään. Taju lähti heti. Ukkonen oli iskenyt sähköjohtoja pitkin sisään taloon, ja Eilaan. Sydän pysähtyi, mutta Eilan veli elvytti menestyksekkäästi. Kun Eila meni myöhemmin lääkäriin, lääkäri oli ihmeissään.

-Tuberkuloosi oli ikään kuin ”palanut” pois keuhkoistani. Jälkeenpäin mietin, että sen täytyi olla osa jotain suurempaa suunnitelmaa.

Tänä päivänä laulaja viettää eläkepäiviä Ikaalisissa. Satunnaisesti hän kuitenkin vielä keikkailee. Lue mielenkiintoinen tarina painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Eila Pienimäki

Kommentit

Oma kommentti