Muistatko vielä Simo Rantalaisen – harvinainen haastattelu: ”Olen islamisti!”

Reilu vuosikymmen sitten Simo Rantalainen katosi julkisuudesta. Nyt 58-vuotias Simo avautuu Hymyn yksinoikeushaastattelussa toimittaja Vesa Häklille.

Simo Rantalainen sai legendaarisesta Hyvät pahat ja rumat -tv-ohjelmasta potkut vuonna 1996 pahoinpideltyään iltapäivälehden toimittajan ohjelman tuotantotiimin työmatkalla. Hän toimi hetken aikaa viikkolehden urheilutoimittajana, ja katosi julkisuudesta pian sen jälkeen. 2000-luvulla hänen tiedettiin ottaneen nimen Mujahed Bin Risto Faisal.

Seurasi vielä muutamia käräjäoikeudessa puituja toikkarointeja. Sen jälkeen Simo Rantalaisesta ei ole paljon luettu. Nyt hän suunnittelee paluuta median ääreen. Mutta mistä olikaan kysymys musliminimen ottamisessa?

– Allah akbar. Olen islaminuskoinen, itse käyttäisin jopa termiä islamisti, Simo sanoo.

Simo ei kiihkoile uskontonsa kanssa, eikä tyrkytä sitä muille. Hänelle riittää omien sanojensa mukaan oma sisäinen rauha.

– Se että te olette ”vääräuskoisia”, ei tee teistä sen huonompia ihmisiä, hän sanoo Hymyn toimittajalle ja valokuvaajalle.

Simo kertoo jutussa unettomuudestaan, masennusjaksoistaan, ”bentsokoukustaan” ja myös iloisemmista uutisista: hän on mennyt juuri kihloihin. Tv-hommiinkin tekisi mieli. Ja jotain on kehitteilläkin. Lue lisää painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Simo Rantalainen, Mujahed Bin Risto Faisal, islamisti, Hyvät pahat ja rumat

Kommentit

Oma kommentti