MV-lehden Ilja Janitskin: En tule koskaan kunnioittamaan suomalaisen journalismin käytäntöjä

MV-lehden omistajana ja päätoimittajana tunnettu Ilja Janitskin vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana. Hänet halutaan kuulusteluihin vastaamaan useisiin rikosepäilyihin. Tuoreessa Hymy-lehdessä on laaja Janitskinin haastattelu.

-Minua on kohdeltu mediassa rajusti. Kaikkia haastattelujani on vääristelty, Janitskin toteaa painetussa Hymyssä.

Hän haaveilee lehittävänsä MV-sivuston ympärille kokonaisen mediatalon.

-Nyt olen vielä harrastelijalehti, mutta kasvatan budjetin samanlaiseksi kuin muilla medioilla, Janitskin toteaa Hymylle.

Hän on sitä mieltä, että journalistiset ohjeet ovat yhtä tyhjän kanssa, eikä hänellä ole aikomustakaan allekirjoittaa Julkisen sanan neuvoston sopimusta. Syyksi hän sanoo MV-sivustoon kohdistuneen valtamedian ”ajojahdin”.

-En ole journalismin ammattilainen, enkä ymmärrä miksi minua ruoditaan kuin oikeaa toimittajaa. En koskaan tule kunnioittamaan suomalaisen journalismin käytäntöjä, hän paukuttaa.

Lue tilitys Hymystä.

 

Teksti:Hymyn toimitus (Vera Miettinen)
Kuvat:Vera Miettinen
Avainsanat: MV-lehti, Ilja Janitskin, journalismi

Kommentit

Suomalaiseen journalismiin liittyy vastuu ja kohtuullinen totuudessa pysyminen. Sivuiltasi huomaa nopeasti ettet kunnioita suomalaisen journalismin käytäntöjä.

Vastuulliseen käyttäytymiseen kuuluu myös saapua oikeuden kuultavaksi kun haastetaan. Moni voi sanoa oikeuden välttelyä munattomaksi toiminnaksi: ei ole miestä kantaa vastuuta tekemisistään.

Oma kommentti