Näin kärähdät huumeista tullissa!

Susanna Virtanen ja JöröHymy kävi tutustumassa kahden tv:stäkin tutun tullivirkailijan päivään Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Mika Niemenmaa ja Susanna Virtanen ovat tulleet katselijoiden ruutuihin Jimin Tulli-sarjan myötä.

Koiriensa kanssa liikuskeleva työpari käräyttää vuosittain useita laittomilla asioilla Suomeen pyrkiviä henkilöitä. Huumeita on yritetty kätkeä mitä mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Näistä yksi oli vuvuzela-torvi.

Mutta miten huumeiden salakuljettajat saadaan kiinni?

Ketä tahansa ei Mikan ja Suskin mukaan viedä tutkimuksiin. Siihen tulee olla tarpeeksi hyvä syy. Syytä epäillä -kynnys ylittyy, kun koira merkkaa.

-Se on se ihmisen käyttäytyminen, miten hän katsoo tai liikehtii, joka alkaa epäilyttää. Olemme koulutettuja huomaamaan kaiken, Suski toteaa Hymylle.

Mielenkiintoinen juttu joulukuun Hymy-lehdessä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: tulli, Jim, lentoasema, Mika Niemenmaa, Susanna Virtanen

Kommentit

Tuolla joku kysyi miksi nämä ovat suostuneet kuvauksiin – luulisin että siksi, koska ”avoimuus” on nykään Se Juttu. Vähän niinkuin sarja Poliisit. Paitsi että tullin kohdalla kiville meni ; )

Saavat niin minimaalisen osan kiinni, että säälittää ne, jotka jäävät kiinni.

Ohjelman nimi ei ole mikään Tulli, vaan Lentokenttä!

Todella amatöörijengiä tämä naikkonen ja se kekerosberg englantia suoltava mörähtelijä juntti.

Todellista paskasakkia.

Varmaan mukavaa kollegoille kun kuvausryhmä on koko ajan kuvaamassa noita koiraheppuja? Kuka ylipäätään suostuu tollasiin kuvauksiin?

Jos joutuisin tuollaisen ”asiakaspalvelun” KOHTEEKSI ! tekisin takuulla valituksen. Pysykööt puolestani matkalaukkujen seurassa haistelemassa niitä.

Paras vinkki siihen ettei jää kiinni mistään on se, ettei kuljeta mitään luvatonta. Melko simppeliä eikö totta? Valitettavaa on, että asiakaspalvelussa on paljon ns. puuneniä töissä joiden pitäisi olla haravoimassa kaupunkien puistoja asiakaspalvelun sijasta…on näet käytöstavat unohtuneet.

Lentokenttä oli hyvä sarja, toivottavasti saa jatkoa.

Sivistysvaltiossa ihmisiä puhutellaan kohteliaasti eikä ölähdellä ja mölähdellä. Ohjelmassa kuvatut tyypit sopisivat haalareineen paremminkin vankilaan töihin – ei kansainväliseen ympäristöön.

Kommentoijat etupäässä edustaa juuri niitä sarvikuonoja, joita maassamme valitettavasti edelleen asustaa. Suomikin voisi ylpeästi olla sivistysvaltio kun päästäisiin yllä olevista ”olen Sarvikuono”-henkilöistä eroon.
Ohjelma on hyvä ja antaa kuvan ammattitaitoisesta työporukasta joka tekee työtä hyvinvointiyhteiskuntamme hyväksi, ei toki ohjelman kautta ole tarkoituskaan kouluttaa meistä jokaisesta tullivirkailijaa

No seuraapa telkkarista tullin toimintaa Jimiltä (Lentokenttä) Ausseista tai Englannista – vähän on eroa. Suomi on sarvikuonojen maa – vieläkin.

Heeh, luuleeko joku pässi tosiaan, että tulli kertoo jossain hymyssä miten ne työnsä tekee? Hyvä provo, jatkakaa samaan malliin.

Tosi epäkohteliaita nämä TV:ssa kuvatut henkilöt. Puhuvat asiakkaille töykeästi komentelemalla. Mistä tietävät onko aihetta moiseen?! Hävettää kun vertaa esim miten muualla maailmassa muistetaan tavat kun ihmisiä otetaan tarkastukseen! Huh huh, tapakoulutukseen heti! Idästä näköjään tulee vielä…

Erikoisin paikka? ahahaha ! Hanuri on myöskin soitin. Keskari hanuriin ja ”yskäise kovaa.”

Tulli vuotaa kuin seula. Onhan se 1% mikä kiinni jää. Usein en ymmärrä kriteeriä millä minutkin tarkastavat usein???Koskaan ei mitään ole löytynyt. SELI SELI SELI

Onko paljonkin löytynyt sata prosenttista rypsiöljyä läpivalaisussa? keu keu…

Tutuksi Tulli-sarjan myötä?! Sieltä Briteistä käsinkö ne rikolliset Suomessa otetaan nykyään kiinni? Ei ihme, että huumeita tulee maahan kilotolkulla.

Taitaa tämä ylempi idiotismin mullistuma kuulua suolle joka imaisee sinut ja säälittävällä rimpuilullasi tukehdut ja nouset pinnalle vuosien päästä.

taitaa kaikki edelliset kuuluu siihen ”yhteen” prosenttiin joka jää kiinni… 🙂

HAAHAH ei vittu mitä paskaa.
Suurinosa menee läpi heittämällä. Kyllä piri pärisee sekakäyttö kolisee.

no kyllä on maailman turhinta hommaa. Tulli saa laittomista tavaroista kiinni varmaan yhden prosentin jos sitäkään. Sitten ylpeillään jollain yksittäisillä tapauksilla kun saadaan laittomasti ylimääräisen rööki kartongin salakuljettanut köyhä duunari kiinni. Hohooo, ootte tärkeitä yhteiskunnalle Tullivirkailijat!! todella tärkeitä!! (not)

Oma kommentti