Näin keväisin vaanii vesivahinko, jota vakuutusyhtiöt eivät korvaa

Elämme salakavalien vesivahinkojen aikaa.

Lumen sulamisesta voi nimittäin aiheutua kiinteistöille pahaa haittaa. Kiinteistön omistajalle voi tulla kallis yllätys, jos salaojajärjestelmä tukehtuu runsaan lumen aiheuttamaan sulamisveteen.

Lumen sulamisesta tuleva vesi imeytyy maaperään, mutta jos salaojajärjestelmä ei toimi, maaperästä tuleva vesi kuormittaa rakennuksen ympäristöä, kostuttaa sokkelia ja vahingoittaa lopulta koko rakennusta.

Asiassa on vielä yksi mutta. Vakuutusyhtiöt eivät pääsääntöisesti korvaa kiinteistön ulkopuolelta tulevasta vedestä, esimerkiksi tulvasta tai rankasta sateesta aiheutuneita vahinkoja.

Runsaan lumipeitteen nopea sulaminen tänä keväänä on luonut otolliset olosuhteet vesivahingoille. Vesivahinkoja esiintyy yleisesti niin pientalopuolella kuin isommissa kiinteistöissä. Ongelmat löytyvät yleensä kellarikerroksista ja sen alla sijaitsevista miinuskerroksista.

Korkein riski joutua vesivahingon uhriksi on paalutetuilla taloilla – pientaloilla, rivitaloilla ja paritaloilla, kertoo viemärihuollon asiantuntija Jani Manni STT Infossa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kevät, vesivahinko, tulva

Kommentit

Oma kommentti