Hannu Makarainen, Wikimedia Commons

Näin Mikael Jungnerin businekset porskuttavat

Hjallis Harkimon kanssa yhdessä Liike nyt -ryhmän perustanut Mikael Jungner tunnetaan entisenä Ylen pääpomona ja kansanedustajana, mutta millaisia bisneksiä hän nyt pyörittelee. Hymy selvitti.

Mikael on mukana yhteensä viidessä eri firmassa. Toimitusjohtajana ja hallituksessa hän istuu Kreab Oy -nimisessä mainosfirmassa, joka on takonut turvallisesti kahden miljoonan liikevaihtoa vuodesta toiseen. Voidaan sanoa Mikaelin katkaisseen yrityksen tappioputken, sillä firma oli tehnyt yli 200 000 euron tappioita parina vuonna, mutta Mikaelin puikkoihinastumisvuonna enää 81 000 euroa. Viime tilikaudella oltiin jo pinnan päällä 15 000 verran.

Mikael on myös kahdeksan miljoonan vaihtoa plussalla tekevän Sovelto Oy:n hallituksen jäsen sekä parin miljoonan liikevaihtoa pyörittävän Mainostoimisto Ilmeen hallituksen jäsen. Sekin on tuottava firma. Lisäksi Mikaelilla on pieni lakifirma, jonka tiedot eivät ole saatavilla, ja hän on hallituksen puheenjohtaja konsulttifirmassa, jonka liikevaihto jää alle 100 000 euron.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mikael Jungner, bisnes, yritys

Kommentit

Oma kommentti