Näin paljon Suomen presidentteihin kuluu rahaa vuodessa – katso ja hämmästy!

Maassamme on nyt kolme eläkkeellä olevaa presidenttiä. Hymy selvitti heidän yhteenlasketut eläke- ja muut kulunsa. Ne ovat nyt noin 800 000 euron luokkaa vuodessa.

Presidentin vuosieläke on 60 prosenttia palkkiosta eli nykyään 75 600 euroa. Lisäksi valtiovarainministeriön budjettiesityksessä entisten presidenttiemme muihin menoihin merkittiin tälle vuodelle varoja 560 000 euroa. Presidentit voivat saada erilliset kirjoitus- ja työtilat sekä erilaisia turvallisuus-, toimisto- ja muita palveluja.

Istuvan presidentin ylläpito virka-asuntoineen ja henkilökuntineen puolestaan vie tätä nykyä vuodessa 18 miljoonaa euroa. Lue mielenkiintoisesta aiheesta lisää maaliskuun lehdestämme.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: presidentti

Kommentit

Valtion energiayhtiön entinen johtaja vetää 115 000/kk eläkkeellään kolmesta presidentistä yksin ohitse että hujahtaa. Että mitä itkemistä tässä?

Kansa ei oo valinnu niitten palkkaa… Pärjäis nuo vähemmälläki

Leikkauslistalle voidaan laittaa 400 000 e suoraan kyllä ne 125 000 e tulevat toimeen ja jos ei tuu niin karsikoot menojaan. Ahneudellakin on sentään joku raja kun hyysätä Suomen tuhoisinta kolmikkoa.

Mitä sitten? Tottakai entisille presidenteille pitää tarjota mm. turvallisuuspalveluita.

Oma kommentti