Näin sijoitusyhtiöt tekevät vanhustenhoidolla rahaa Suomessa – katso järkyttävät kasvuluvut!

Tuoreessa Hymyssä on raju raportti suomalaisen vanhustenhoidon tilasta. Tarkastelemme asiaa yksityisten palvelu- ja hoitokotien näkövinkkelistä.

Karmea todellisuus on faktaa, eikä mielikuvituksen tuotosta, toteaa haastattelemamme ex-kansanedustaja Tarja Tallqvist, joka toimii nykyisin lähihoitajana. Hän kertoo, kuinka kunta valitsee halvimman tarjouksen pohjalta palveluntuottajan, ja loppu voikin olla sitten likaista katsottavaa.

Tarja toteaa myös, että tarkistusiskuja yksityisiin hoitokoteihin pitäisi tehdä yllättäen, eikä kahta kuukautta aiemmin kertomalla.

Suomessa toimii useita yksityisiä hoitokoteja, joita pyörittävät pääosin pääomasijoitusyhtiöt. Niiden liikevaihto on ollut huimassa kasvussa. Esimerkiksi Mainio Vire Oy on nostanut vuoden aikana liikevaihtoaan 44 miljoonasta lähes 56 miljoonaan. Mikeva Oy on tehnyt saman: 33 miljoonasta liki 43 miljoonaan. Esperi Care Oy taas kasvoi sekin kovasti, 26 miljoonasta lähes 36 miljoonaan. Suurin kasvaja on Mediverkko Hoivapalvelut Oy, joka kasvatti liikevaihtoaan 27 prosenttia. Nyt se on liki 16 miljoonaa.

-Bisnes pitäisi pitää poissa sairaista vanhuksista. Kilpailutilanne pakottaa kunnat ostamaan palvelun siltä, jolta halvimmalla saa, Tallqvist tuomitsee.

Lue raju raportti Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: vanhustenhoito

Kommentit

Oma kommentti