Näin sujuu näyttelijä Tuija Piepposen, 72, korona-arki

Rakastettu näyttelijä Tuija Piepponen on ottanut hallituksen ohjeista vaarin. Hän välttää turhia ihmiskontakteja ja pysyy kotona.

Rakastettu komedienne, näyttelijä ja yrittäjä Tuija Piepponen, 72, polkee kuntopyörää ja antaa samalla haastattelua. Hän nauraa, että ei olisi ikinä uskonut, kuinka kiire kotikaranteenissa on.

– Juu, on niin kiire, että ei ehdi mitään tekeen, Tuija puhisee ja polkee uudella pyörällään parvekkeen ovi auki avaran kotinsa kuudennessa kerroksessa.

Eläväisellä näyttelijällä lähtee pian neljäs viikko kotona erossa muista ihmisistä ja hän on ehtinyt paljon.

– Olen järjestellyt kaapit, kirjahyllyt, käynyt läpi vanhat vaatteet, kokeillut erilaisia reseptejä ja katsonut videolta jalkapalloa, elokuvia ja Netflixiltä oikeastaan kaikkea, mikä liikkuu, Piepposka nauraa.

Välillä hän maalaa öljyväreillä kukkia isolle taululle ja hyppää luonnon väriloistoon. Oma poika on huoltoapuna ja seurana, käy kaupassa ja hurraa mukana FC Barcelonan, Juventuksen ja FC Chelsean otteluille.

– Nyt kun olisi aikaa, ei ole uusia otteluita, se harmittaa, Lionel Messin kuuluisan käsimaalin Barcelonassa ja Critiano Ronaldonkin livenä nähnyt Piepposka manaa, eikä unohda mainita Napolia ja ehdotonta idoliaan Didier Drogbaa.

Piepposka näkee koronakaranteenissa hyvääkin ja uskoo maailman oppivan ja ihmiskunnan jalostuvan epidemiasta.

– Mitäänhän emme voi sanoa varmaksi, emme tiedä, kauanko virus tellusta vielä kiusaa. Uskon, että kaikenlainen höttö lähtee, aitous, yksinkertaisuus ja terve järki tekevät paluun. Virus on koetellut ihmisiä siinä mielessä tasa-arvoisesti, että se on yhtä arvaamaton Trumpille, Putinille ja Pielaveden mummolle. Ikäihmisten ja riskiryhmien tulee nyt olla erityisen tarkkoja ja uskoa karanteeneja ja noudattaa ohjeita, Tuija tsemppaa ja luottaa tulevaan.

Lue Piepposkan haastattelu lehdestä. Siinä hän kertoo myös väkivaltaan päättyneestä suhteestaan.

Teksti:Hymyn toimitus, Juha-Veli Jokinen
Kuvat:Kotialbumi
Avainsanat: Tuija Piepponen

Kommentit

Oma kommentti