Nämä olivat Rauli Badding Somerjoen viimeiset sanat sisarelleen – nyt puhuu Mailis-sisar

Laulajalegenda Rauli Badding Somerjoen sisko Mailis Niemelä, 68, muisteli Hymylle kuuluisaa veljeään ja esitteli perheen Somerolla sijaitsevan synnyinkodin, joka kaipaa kipeästi kunnostusremonttia. Hymy kävi paikalla – ja juttu on luettavissa painetusta lehdestä.

Hymyn reportteri halusi tavata nykyisin Mäntässä asuvan Mailiksen nimenomaisesta syystä Somerjoen perheen synnyinkodilla. Edesmenneen laulajalegendan kotikylällä oli nimittäin alkanut kiertää huhuja, joiden mukaan kulttuurihistoriallisesti arvokas talo oli alkanut rappeutua pahemman kerran.

– Tämä on totta. Talo kaipaisi kipeästi sisäremonttia. Sieltä on jo jouduttu purkamaan osin mädäntyneet lattialaudat ja osa seinälaudoista. Kyse on rahasta ja tässä tapauksessa sen puutteesta. Ei perikunnalla, eli meillä eläkeläisillä ole varaa kunnostaa tätä, Mailis sanoi haastattelun aluksi.

Ja niin kuin aina joskus elämässä tapahtuu ihmeitä, niin myös tässä tapauksessa. Somerolla asuva allekirjoittanut Hymyn reportteri päätti pätkäyttää pienen uutisen talon huonosta kunnosta ja talkooväen tarpeesta kotikylänsä Somero-lehteen.

Uutinen aiheutti suorastaan hyökyaallon talonkunnostustalkoisiin halajavista rakennustyöläisistä, puusepistä, puutavarantoimittajista, siivoojista, artesaaneista ja monista muista eri ammattikunnista.

– Olihan se aivan uskomaton yllätys, miten pyyteettömästi somerolaiset haluavat laittaa mökin kuntoon. Talosta on tullut eräänlainen Raulin muistomerkki, Mailis iloitsi.

Äskettäin rakennusta kävi katsomassa somerolainen rakennusalan pk-yritystä pyörittävä Joni Tamminen.

– Kyllähän tämä on kunnia asia laittaa tällainen koko Somerolle kulttuurillisesti arvokas rakennus talkoilla kuntoon. Se, että voi olla tällaisessa hyväntekeväisyydessä mukana, on paljon suurempi palkka kuin raha.

Lue erityinen Badding-spesiaali painetusta Hymystä ja Mailis-sisaren muistelot legendaarisesta laulajasta. Viimeiset sanat sisarelle Raulin suusta kuuluivat:

-Sisulla ja sydämellä.

Teksti:Hymyn toimttus, Kai Merilä
Kuvat:Kai Merilä
Avainsanat: Joni Tamminen, Mailis Niemelä, Rauli Badding Somerjoki, Somero

Kommentit

Oma kommentti