Nämä suomalaiskirjailijat tienaavat sikana rahaa

Hymyn painetussa lehdessä kerrotaan, että kirjailijatkin ovat nykyisin liikemiehiä. He perustavat yrityksiä ja tienaavat osinkoja.

Myös lastenkirjailija voi olla superliikemies. Puhutaanpa hetki Mauri Kunnaksesta. Hän edustaa suoranaista kirjailija-liikemiesten ökysarjaa. Kaikkihan me tiedämme hänen Koiramäki-sarjansa. Firman nimikin on englanniksi Koiramäki, siis Dog Hill Productions Oy.

Viimeiset neljä vuotta yritys on tehnyt säännönmukaisesti noin 800 000 euron liikevaihtoa. Poikkeus on vuosi 2017, jolloin Maurin osakeyhtiö pamautti itsensä miljoonaliikevaihtosarjaan.
Liikevaihdoksi kirjattiin tuolloin 1,3 miljoonaa euroa.

Mutta haluatteko tietää tuloksen? Se oli 1,1 miljoonaa. Eli liikevoittoprosentti on tainnuttava 95.
Viimeisin tulos oli ”enää” puoli miljoonaa 800 000 euron liikevaihdolla. Liikevoitto siinäkin 92 prosenttia.

Omaisuutta yrityksen taseessa oli alun seitsemän miljoonaa euroa!

Lue lisää painetusta Hymystä muista liikemieskirjailijoista. Jotkut kirjailijat sentään luottavat vielä perinteisiin ”verokortteihin”. Mutta rahasta ei ole pulaa:

Antti Tuuri (viimeiset vuositulot yli 150 000 euroa), Miika Nousiainen (yli 160 000 euroa) ja Jari Tervo (yli 150 000 euroa) puhumattakaan Leena Lehtolaisesta (yli 260 000 euroa) toimivat vielä ihan normaalisti verokorttilaisina, eikä heillä ole yritystä.

Reijo Mäki (yli 160 000 euroa) luottaa niin ikään ihan palkkakuittiin samoin kuin Anna-Leena Härkönen (yli 130 000 euroa) ja Kjell Westökin (yli 160 000 euroa).

Jutun kuvassa Mauri Kunnas.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: Anna-Leena Härkönen, Antti Tuuri, Jari Tervo, kirjailija, Kjell Westö, Leena Lehtolainen, Mauri Kunnas, Miika Nousiainen, raha, Reijo Mäki, yhtiö

Kommentit

Oma kommentti