Näyttelijälegendat Outi Mäenpää ja Ilkka Heiskanen ovat kuusikymppisiä: ”Ei juosta enää kuin hirvet”

Uutuuselokuvaa tähdittävät näyttelijälegendat ovat paitsi pitkäaikaisia työkollegoja, myös 60-vuotiaita ikätovereita. Jukka-Pekka Valkeanpään ohjaamassa ensi-iltaan tulleessa Hetki lyö -elokuvassa Ilkka Heiskanen näyttelee entistä rikollista, kun Outi Mäenpää taas tekee roisin roolin juoppona ex-missinä.

Kaksikko tutustui jo kasarilla teatterikorkeakoulun käytävillä. Molemmat toteavat, että heidän ei enää tarvitse jännittää toistensa seurassa, homma luistaa aina.

Jutussa puhutaan myös henkilökohtaisuuksista. Hiljattain Ilkka joutui jättämään tupakoinnin, sillä hänellä todettiin syksyllä paha tulehdus molemmissa keuhkoissa ja alkava keuhkoahtauma. Diagnoosia edelsi sairauskohtaus, joka oli viedä hengen.

– Päivä kerrallaan eteenpäin. Toipumista tapahtuu. Pitää ottaa rauhassa ja elää nuhteessa, eikä juoksennella enää kuin nuori hirvi. Elämä on kuitenkin lystiä puuhaa. Kun ei anna pienten kolhujen häiritä, voi viettää elämää huolettomasti haahuillen, Ilkka kuittaa.

Samoilla linjoilla on Outi, jolla tuli Ilkan tavoin alkuvuodesta 60 vuotta täyteen.

– Ikä on tuonut levollisuutta ja rauhallisuutta. Ei tässä iässä enää juosta kuin hirvet. Polvet huutavat hoosiannaa, mutta kävellen pääsee ja intoa riittää.

Lue haastattelu lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Ilkka Heiskanen, Outi Mäenpää

Kommentit

Oma kommentti