Niksi-Pirkka neuvoo: Tämä on nykypäivän ”pappilan hätävara”

Oletko kuullut puhuttavan pappilan hätävarasta?

Ennen muinoin taitava emäntä sekoitteli aineksia keskenään ja loihti niistä nopeasti jotain suuhunpantavaa vieraille.

Tämän päivän ”pappilan hätävara” voisi olla tapas-niksi, jonka Niksi-Pirkka suuruudessaan kertoo. Monesti Niksi-Pirkan vinkit ovat vähän naiiveja, mutta tässä voi olla ideaa.

Vinkki tähtää siihen, että talouksissa jää usein jotain pientä tähdettä ruokailusta yli. Lihapulla, porkkananpala, nakki, kalapuikko, tilkka jauhelihakastiketta, leivänkannikka, pieni pitsanpala – ne menevät biojätteeseen, kun niistä ei riitä kuitenkaan kaikille syötäväksi.

Ei enää! Nyt kaikki pienetkin ”jätebiitit” pakastetaan. Kun paloja on tarpeeksi, niistä koostaa ja loihtii nopeasti upean tapaspöydän! Kyllä, tätä pitää kokeilla.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pappilan hätävara, tapas

Kommentit

Oma kommentti