No nyt ei ollut järin viisas kotimainen rekkakuski!

Suositussa suomalaisessa LiveChat-keskusteluryhmässä pöyristyttiin tänään, kun selvisi, että muuan käyttäjistä ajaa samanaikaisesti rekkaa ja näpyttelee viestejä chattiin.

Hymylle keskustelupalstan tilanteesta vinkkasi muuan naispuolinen käyttäjä.

-Tämä tapahtui kello puoli neljän aikoihin. Chatissa kirjoitteli eräs mies, jonka nimimerkki oli Rahtis ja sitten joku syntymävuosi. Hän keskusteli useiden naisten kanssa, Hymylle kerrotaan.

-Keskustelun edetessä kävi ilmi että kirjoittaja oli matkalla satamasta Helsingin keskustaa kohti. Kun häneltä tiedusteltiin ajoiko hän rekkaa, hän vastasi myöntävästi. Hän siis kirjoitteli älypuhelimellaan kesken ajon, vinkinantajamme kertoo.

Hän toteaa, että jos olisi ollut mahdollista todentaa asia jotenkin järkevästi, olisi tehnyt mieli soittaa poliisille. Hänelle ei kuitenkaan tullut mieleenkään kyseenalaistaa henkilön väittämää, sillä se tuli esiin kysyttäessä ja normaalin, tavanomaisen jutustelun ohessa.

-Kyllä siinä taisin mainita että johan on meininkiä. Sitten poistuinkin ryhmästä, nainen mainitsee.

Hiljattain on uutisoitu poliisin tehotarkkailusta, joka koskee puhelinkäyttäytymistä liikenteessä. Poliisi on kertonut älypuhelinten olevan varsin vaarallisia liikennekäytössä, sillä moni surffailee netissä ajaessaankin – ja tekstailee tai päivittää Facebookia. Ennen muinoin, vanhanmallisilla puhelimilla, tekstaileminen ei ollut sen sallitumpaa, mutta hivenen turvallisempaa, sillä koholla olevat puhelimen näppäimet mahdollistivat joillekuille taitavimmille ”sokkona” tekstailemisenkin. Nykyiset älypuhelimet vaativat intensiivistä katsetta laitteeseen, ja se vaarantaa liikenteen.

Kuvan auto ei liity juttuun, kuvituskuva Wikimedia Commons

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: chat, keskustelu, LiveChat, rekka, rekka-auto

Kommentit

Oma kommentti