Noloa! Asiakas yllättyi: Danske Bankin etusivu ei ole suojattu!

Viime aikoina verkkosivustot ovat siirtyneet enenevästi niin kutsuttuun HTTPS-protokollaan eli verkkosivustojen salaamiseen, joka tarjoaa asiakkaille myönteisen käyttökokemuksen. Miksi Danske Bankin etusivu ei ole suojattu ja varoittaa, ettei pankille saisi antaa tietojaan, kuten esimerkiksi luottokortin numeroaan?

Sepä onkin hauska kysymys, jota Hymyn toimituksessa mietiskellään tänään sunnuntai-iltana. Otamme asiasta myöhemmin selvää.

Homma valkeni, kun Hymyn toimittaja meni verkkopankkiinsa ja ihmetteli, miksi Danske Bankin verkkosivujen url-rivillä ei ollut HTTPS-protokollan merkintää.

HTTPS (engl. Hypertext Transfer Protocol Secure) on HTTP-protokollan ja TLS/SSL-protokollan yhdistelmä, jota käytetään tiedon suojattuun siirtoon webissä.

Jo monet verkkosivustot, esimerkiksi lehdet, Hymykin, on siirtynyt HTTPS:ään. Tämä suojaa asiakkaan ja sivuston välistä yhteyttä. Jos esimerkiksi verkkokauppa ei ole HTTPS:ssä, salasanat ja luottokortin numerot eivät ole turvassa.

Danske Bankin etusivu ei siis ole HTTPS:ssä, kuten kuvakaappaus osoittaa. OP ja Nordea ovat. Kerrottakoon, että kun Dansken tileille kirjautuu, yhteys muuttuu HTTPS-protokollaan.

Homma siis hoidossa ja kaikki turvassa.

Asiakas kuitenkin saattaa säikähtää nähtyään varoituksen, ettei Danske Bankin etusivun mukaan yhteys olisikaan suojattu.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Danske Bank, HTTPS

Kommentit

Oma kommentti