Nyt sähähtää pitkän linjan taksiyrittäjä Mikael: ”Osa uusista kuskeista on saanut ajokortin muropaketista!”

Vantaalainen taksiyrittäjä Mikael Kaasinen, 49, on sitä mieltä, että taksiala on muuttunut kunniallisesta ammatista sisäänheittoalaksi. Nyt hän kertoo Hymylle alaa piinaavista epäkohdista. Juttu on julkaistu painetussa lehdessä / näköislehdessä, ja se on journalisti Jenna Lehtosen käsialaa.

Kun vapaapäivää viettävä Kaasinen katsoo Helsingin Pasilan aseman taksitolpan autoja, hän tunnistaa sieltä heti ne, joiden kyytiin on riskialtista nousta. Niitä hän kutsuu villeiksi autoiksi. Kyljissä ei näy firmojen logoja, eikä välttämättä edes hinnastoa. Kauas on tultu niistä päivistä, jolloin tolpalla kuin tolpalla noudatettiin herrasmiessääntöjä, ja keikat otettiin vastaan jonon mukaan. Jos tolpilla kiilaili tai ohitteli, huono maine seurasi perässä.

–  Touhu on mennyt villin lännen meiningiksi. Taksiluvan saa kuka vaan, ja rikoshistoriaakin saa olla aika paljon. Ennen se oli tarkempaa. Silloin kadut eivät olleet täynnä vapaita takseja, joista kenellekään ei riitä töitä, Kaasinen sanoo.

Nelisen vuotta sitten tuli voimaan silloisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin valmistelema taksilain uudistus, jota Kaasinen kutsuu fiaskoksi. Se romahdutti alan ja samalla sen arvostuksen. Vaikka uudistukseen on sittemmin tehty korjauksia, muun muassa taksivalot palautettiin autojen katoille, alan ongelmat eivät ole kokonaan kadonneet.

–  Tuntuu siltä, että osa kuskeista on saanut ajokortin muropaketista. Ammattiautoilijan pitäisi kuitenkin olla parempi kuljettaja kuin tavallinen autoilija. Minulla on takana puolitoistamiljoonaa kilometriä ilman yhtäkään onnettomuutta, Kaasinen väläyttää.

Lue kova tilitys lehdestä!

Alla Anne Berner:

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Anne Berner, Mikael Kaasinen, taksi

Kommentit

Oma kommentti