Ohjelmatoimistopomo Arto Nuotio lataa: ”Nämä kaksi artistia menevät kansaan”

70 vuotta hiljan täyttänyt Arto Nuotio on turkulaisen ohjelmatoimisto Gramofonin yksi voimahahmoista. Gramofoni myy Suomen suosituimpia iskelmäartisteja ja firmalla on yhteensä 18 omaa tanssilavaa. Arto kertoo elämästään ja työstään Hymyn painetussa lehdessä ja näköislehdessä Mika Lahtosen kirjoittamassa jutussa.

– Tanssikulttuuri on muuttunut. Seuranhaku ei enää toimi tanssipaikoilla, kuten ennen. Nyt siellä on joko pariskuntia tai ”suorittajia”. Tanssipaikoille tullaan nykyään tanssimaan, joten alkoholin käyttö on vähäistä, Arto toteaa.

Kun Artolta kysyy, minkälaiset artistit myyvät parhaiten, hän valitsee sanansa tarkoin.

– Joukossa on muutamia kummajaisia, jotka vaan menevät kansaan. On kaksi artistia, jotka haluan mainita. Toinen on Kari Hirvonen ja toinen Antti Ahopelto. Kummallakin on tosi hienot bändit ja he ovat tehneet pitkäjänteistä työtä. Tähdenlentoja en oikein osaa arvostaa.

Arto muistetaan myös Finlandersista, jossa hän oli kuusi vuotta.

-Muistan, että meidän huonoin vuosi oli 256 keikkaa, Arto hymyilee.

Mikä oli Finlandersin salaisuus?

– Olimme erilaisia. Meillä oli tosi paljon neliäänistä laulua ja hyviä soittajia. Suosio oli niin kova, että koskaan ei tarvinnut mennä Jyväskylän yläpuolelle ellei halunnut. Keikkaa oli niin paljon. Toki me pohjoisessakin käytiin monet kerrat, Arto sanailee Hymyn jutussa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Antti Ahopelto, Arto Nuotio, Finlanders, Kari Hirvonen

Kommentit

Oma kommentti