”Ökyromanialaisten” leiri Keravalla hajotettu!

Keravalle Lahdenväylän varteen pari päivää sitten syntynyt romanialaisten leiri on hajotettu. Romanialaisia turisteja ei tänään iltapäivällä enää näkynyt levähdysalueella. Poliisi sai asiasta ilmoituksen eilen tiistaina, ja nyt levähdysalue on normaalissa käytössä.

Vielä eilen paikalla oli parinkymmenen auton kolonna ja useita kymmeniä romanialaisturisteja. Paikalla nähtiin useita avotulia ja leiriytymisestä viesti esimerkiksi pyykkien kuivattelu puiden oksilla.

Näky on ollut tuttu levähdysalueella jo kahtena viime vuonna. Turistit on pyritty ohjaamaan pois, sillä levähdysalueet eivät ole tarkoitettu tämäntasoiseen oleskeluun. Paikka on jätetty viime vuosina hurjaan kuntoon leiriytymisen jäljiltä.

Tällä kertaa vierailu oli paristakin syystä poikkeuksellinen.

Hymyn silminnäkijät kertoivat eilen autoista suurimman osan olleen merkkiautoja, kuten bemareita, jaguareja ja mersuja.

Tällä kertaa paikka ei näyttänyt yhtä siivottomalta kuin viime vuosina leiriytymisen jälkeen. Roskat oli pyritty viemään roskikseen, tosin suuren määrän vuoksi se oli täyttynyt pahasti yli.

Aikaisemmat juttumme aiheesta täällä ja täällä.

Iltasanomat kirjoitti Hymyn jälkeen aiheesta haastatellen asiantuntijaa. Hänen mielestään Keravalla leiriytyneet olivat ilmeisesti niin kutsuttuja ”pukumiehiä” eli kerjäämisen organisoijia.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Romanialaiset, turismi, kerjäläiset

Kommentit

Oma kommentti