Kahvinystäville on monia erilaisia makuvaihtoehtoja. Yksi erikoisimmista on turkkilainen hiekkakahvi, joka nimensä mukaisesti valmistetaan hiekassa.
Perinteinen turkkilainen kahvi on Turkissa ja lähialueilla valmistettu suodattamaton kahvijuoma.
Turkkilaista kahvia valmistettaessa paahdetut ja hienoksi jauhetut kahvipavut haudutetaan pienessä kuparisessa tai sinkkisessä kannussa, valinnaisesti sokerin kanssa.
Valmis kahvi tarjoillaan pienessä kupissa, jossa purujen annetaan hautua, ja sen kanssa tarjoillaan usein vesilasillinen. Turkkilaisesta kahvista jää kupin pohjalle paksu kerros kahvinporoja, joita käytetään joskus ennustamiseen.
Erikoisen lisän turkkilaiseen kahviin tuo hiekkakahvi, joka valmistetaan pienessä kupissa, jota kutsutaan cezveksi. Kuumaan hiekkaan aseteltuun astiaan kaadetaan kuumaa vettä, johon sekoitetaan hienoa kahvijauhetta.
Kahvi kuumennetaan hiekassa siihen saakka, kunnes se alkaa vaahdota. Sen jälkeen juoma kaadetaan kahvikuppiin.
Kommentit
Oma kommentti