Olympiapainija Pertti Ukkola, 70, on yhä vetreässä kunnossa: ”Aion elää pitkän elämän”

Montrealin olympiakultaa vuonna 1976 paininut Pertti Ukkola täytti tänä vuonna pyöreitä. Sodankylässä syntynyt Ukkola sanoo olevansa luonteeltaan energinen ja positiivinen.

Nyt hän kertoo elämästään Hymyn painetun lehden haastattelussa toimittajallemme Juha Veli Jokiselle.

Pertti Ukkola, 70, teki työuransa liikunnanohjaajana Tampereen kaupungilla, mutta paiskii valmentajana edelleen pitkää päivää. Ohjeet pitkään ikään ovat selkeät:

– Älä stressaa turhia, ota lunkisti. Liiku, kävele luonnossa hikilenkkejä, nuuhki raitista ilmaa ja katsele puita, pensaita ja taivaan pilviä. Syö nälkääsi ja oikein. Jälkiruuaksi elämään runoja ja romaaneja, viihdettä ja kepeyttäkin, Pavarottin aarioitakin kuunteleva Ukkola luettelee pilke silmäkulmassa, ja painottaa kyllä geeniperimälläkin olevan osuutta terveyteen ja elämän pituuteen.

– On sattumaa, monen asian summaa, että saa elää pitkään. Onhan siellä Japanissa 117 vuottakin joku elellyt, Ukkola nauraa.

Mies voitti 15 kuukauden aikana huippuvuonnaan kreikkalaisroomalaisessa painissa 57-kiloisissa kullat EM-, MM- ja olympiakisoissa.

– Nyt on mennyt tuo paino niin, että numerot ovat vaihtaneet paikkaa, 75 on puntarissa ja se on ollut seurausta liian monesta lohileivästä. Iltasyömistä pitää rajoittaa, Ukkola sanoo todeten samalla olevansa huolissaan suomalaisten lihomisesta.

– Suuri ylipaino on taustalla monissa sepelvaltimosairauksissa, diabeteksessa ja lisäksi myös nivel- ja lonkkasairauksissa, liikunnanohjaajana koululaisia ja eläkeläisiäkin liikuttanut mies sanoo vakavana.

Lue juttu painetusta lehdestä.

Täältä Erotiikka-Hymyyn

Teksti:Hymyn toimitus, Juha Veli Jokinen
Avainsanat: painija Pertti Ukkola

Kommentit

Oma kommentti