Opettaja ivasi palovammaista koulupoikaa!

Seppo Mertaniemi7-vuotias Seppo Mertaniemi koki 27 vuotta sitten tragedian, jonka jäljet ovat näkyvissä vieläkin. Isoveljen kanssa saunanlämmityspuuhissa ollut poika kärsi räjähdysmäisessä tulipalossa suuria vammoja. Hänen kehonsa paloi 55-prosenttisesti. Sepolta jouduttiin myös amputoimaan kaikki sormet ja hän joutui opettelemaan kävelemisen uudelleen.

Tänä päivänä Sepolla on takana 50 isoa leikkausta ja ihonsiirtoja. Viimeisin leikkaus tehtiin silmiin, kun niihin asennettiin pysyvät linssit.

Vaikka Seppoon on aina suhtauduttu fiksusti, yhden ikävän koulumuiston hän palauttaa mieliinsä.

-Pelasimme koulussa pesäpalloa. Pelin tiimellyksessä joku huusi, että onko kukaan palanut vielä. Opettaja siihen, että ”ei paitsi Seppo”. Kyllä tuntui pahalta pitkään, Seppo muistelee lokakuun Hymyn koskettavassa elämäntarinassaan.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Seppo Mertaniemi

Kommentit

En ole Seppo mutta satun tuntemaan jätkän kouluajoilta. Itse asiassa todistin tuota pesisjuttua läheltä. En muista tarkkaan sanoja mitä opettaja käytti, mutta sen muistan että hän sanoi sen ihan puhtaasti v***uilumielessä. Seppo, eikä kukaan muukaan ollut palanut pelissä jos joku sitä luulee. Seppo oli useamminkin kyseisen opettajan silmätikku.

No, saipa tämä Sepposemme kenties taaskin sen 15 minuutin julkisuutensa, ja kenties hieman haastattelupalkkiota. – Ei kyllä meikäläistä kiinnosta juurikaan tällaiset sosiaalipornojutut. Vaan Urpo Lahtisen viitoittamaa tietä Myhyssä porskutetaan. Sinänäsä kunnioitettavaa, että perinteestä pidetään kiinni…

Moro Seppo! siitä on aikaa 19v ku käytiin samaa rippikoulua, eipä oo miestä näkyny sen jälkeen muualla kuin hymyssä 🙂

taitaa seppo vain kärsiä aspergerin syndroomasta, kun ei vitsiä kestä.

Kiva että julkaisette tällaisia kohujuttuja! Ja vielä ajankohtaisia.

Kiva että julkaisette tällaisia kohujuttuja! Ja vielä ajankohtaisia.

Kiva että julkaisette tällaisia kohujuttuja! Ja vielä ajankohtaisia.

1962 olin ekalla luokalla kansakoulussa.kaveri pelleili jonossa.vanha naisope löi kepillä päähäni.keppi poikki.isäni kävi pitämässä akalle puhuttelun.siinä kaikki.

Opettajatkin on ihmisiä, heissäkin on henkilöitä, joita ei saisi neljän seinän sisältä päästää minnekään. Aikoinaan opettajani väitti minun luntanneen vieressäni istuvalta opettajaparin tyttäreltä. Kummastelin vain sitä, että miksi sain matikankokeesta täydet 30 pistettä ja vieressä istunut 28? Kummallista. Miksen luntannut vääriäkin vastauksia? Toinen opettajani huusi minulle kesken tunnin, ettei tämä mikään kampaamo ole, kun huitaisin pitkää tukkaani pois silmiltä. Nämä nyt on vielä lieviä juttuja, mutta muistan ne kyllä lopun elämääni, tapahtuivat noin 30 vuotta sitten…

Jos Mertaniemi on nyt 34 vuotta ja on kokenut tragedian 27 vuotta sitten niin eikös hän silloin ollut 7 vuotta? Vai?

No hymyn ”toimittajilta” tollasia kielikukkasia kyl tulee usein. Ei siinä mitään, hyvät naurut saa aina.

Epäkorrektia ja varmasti tuskallinen kokemus. Opettaja ei varmasti ole vain voinut itselleen mitään vaan tilaisuus on tehnyt varkaan vaikka se ei oikeutakaan tekoon. Toivottavasti edes pyysi anteeksi.

Muistampa kuulleeni kyseisen ”vitsin” aikaisemmin noin 20 vuotta sitten, olisiko mahdollista että juttu on lähtenyt liikkeelle sinusta. Vaan ihmiset on julmia ja käyttävät hyväksi ”heikkouksia”. Vaan tsemppiä vaan elämä on semmoista kuin sen itsellemme teemme toisia se vain potkii päähän lujempaa.

Voi vittu mikä saivartelija.
Jos et tajua että ”TUOLLOIN” 7-vuotias niin syö pääs.

”7-vuotias Seppo Mertaniemi koki 27 vuotta sitten tragedian, jonka jäljet ovat näkyvissä vieläkin.” 20-vuotta ennen syntymäänsä?

🙁 kauheeta! opettajat osaa olla ääliöitä siinä missä muutkin! mulla mm käyny niin että mua ei kutsuttu luokkakokoukseen ja kaikki muut kutsuttiin. + yks kun vaihdoin ylä-asteella koulua niin uudessa koulussa sain tosi paskoja arvosanoja vaikka olin hyvä! se opettaja selvästi inhos mua jostai ihme syystä.. 🙁

siinäs taas nähtiin ettei ne Opettajatkaan sen kummepia ole!! Ei Akateeminen koulutus takaa Fiksuutta!!

Oma kommentti