Outo pyöräilijä maaseudulla herättää kummeksuntaa: ”Se oli tiedustelija”

Pohjois-Satakunnasta, Siikaisten suunnalta kerrotaan Hymylle, että paikkakunnalla on liikuskellut omituisia hiippareita, joilla ei välttämättä ole hyvät mielessä.

Poliisi muistuttaakin kevään tullen, että lumien sulamisen jälkeinen aika on usein murtokauden startti – ja mökkimurtoja tehtaillaan paljon myös kesäisin.

Kannattaakin pitää silmänsä auki ja tehdä mökistä tai talosta maaseudulla asutun näköinen. Kannattaa myös katsastaa naapurin tontin suuntaan, jos näkee siellä omituisia hiippareita liikkumassa.

Siikaisissa on bongattu omituinen pyöräilijä ajelemassa pikkuteitä. Hymylle arvellaan, että kyseessä on ”tiedustelija”, joka on tuotu autokyydillä pyörineen paikan päälle tehtävänään ajella talojen lähettyvillä katsastaen onko niissä elämää, ja tarkistaen asuuko niissä ikääntyneitä ihmisiä.

Pyöräilijä on herättänyt huomiota, sillä yksityisteiden varsilla tuntemattomat huomataan maalla helposti, ja lähimpiin asutuskeskuksiin on niin pitkä matka, että pyörällä niistä paikkakunnalle saapuminen on jokseenkin epätodennäköistä. Kyseisiä liikuskelijoita on havaittu aiempinakin vuosina, joten uudesta ilmiöstä ei ole kyse.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, varkaus, murto, mökki

Kommentit

Oma kommentti