Outo tapaus Kankaanpäässä – alkoiko taksikuskia laiskottaa liian lyhyt kyyti?

Hymyn lukija kertoo joutuneensa hiljattain arki-iltana erikoiseen tilanteeseen Pohjois-Satakunnassa, Kankaanpäässä.

Hän oli ystävineen hotellissa ja alkoi soittaa taksia noin kymmenen aikaan illalla päästäkseen parin kilometrin päähän keskustaan ravintolaan.

Kun taksikeskus ei vastannut, mies soitti netistä löytämäänsä taksiyrittäjän numeroon. Tämä vastasi, mutta tiedusteli erikoisesti, mihin matka suuntautuu.

-Kun kävi ilmi, että parin kilometrin päähän, taksiyrittäjä alkoi kiemurrella ja puhella jänniä. Hänen autonsa olikin kuulemma lähtenyt kymmenien kilometrien päähän naapurikuntaan. Hän kehotti kokeilemaan uudelleen taksikeskusta, Hymylle kerrotaan.

-Meihin iski siinä sitten pieni piru, kun se taksimies vaikutti niin kamalan vaivaantuneelta. Niinpä muuan meistä soitti eri numerosta ja tiedusteli nyt hänkin kyytimahdollisuutta. Nyt oltaisiin lähdössä sadan kilometrin päähän. Jo vain alkoi tulla taksimieheen eloa. Hän tosin kyseli viekkaasti, että soitittekos äsken hänelle. Sitten hän jatkoi erikoisesti että montakos teitä on menossa ja ihanko te rahalla maksaisitte. Lupasi palata pian asiaan ja soittaa takaisin. Liekö tehnyt joitakin numerotarkistuksia tai jotain. Mutta nyt alkoi siis jo tulla eloa taksikuskiin.

Hymylle asiasta kertonut mieshenkilö arvelee, että ensimmäinen kyyti olisi ollut liian lyhyt, jonka vuoksi taksiyrittäjä ei edes halunnut lähteä ajoon.

Myöhemmin taksikeskuksestakin vastattiin. Auto oli tosin kymmenien kilometrien päässä, joten siitä ei ollut apua. Kyseinen pirssi oli tuona iltana väkimäärältään 12 000 hengen Kankaanpään ainut ajossa oleva auto.

-Isosta kaupungista kotoisin olevana en oikein pysty käsittämään tätä menoa. Kyllä kai päivystäviä takseja pitäisi olla enemmän kuin yksi, eihän se riitä mihinkään, jos vaikka tulee kiireetön sairaalakyyti yöllä. Maalla ovat julkisetkin niin harvassa. Mutta nämä taksiveijarit vaan ovat Suomessa sellaisia, että otetaan ne varmat koulu- ja Kelan mummokyydit päivisin, eikä viitsitä peppua penkistä nostaa iltaöisin, sadattelee Hymylle asiasta kertonut.

-Taksiluvat pitäisi tällaisilta ottaa pois tai ainakin syyniin. Ja koko järjestelmä vaatii uudistusta. En nyt olisi mielissäni siitä, että taksikilpailu kokonaan vapautettaisiin, mutta kai se sitten pitää kääntyä sen kannalle, niin saadaan näihin koijareihin eloa, asiakas toteaa.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: taksi

Kommentit

Oma kommentti