Outoa käytöstä käräjillä tänään: Miksi käräjätuomari suojeli Porvoon tappajaa?

Porvoon ampujaksi epäilty Esa Åkerlund on myöntänyt syyllistyneensä kolmeen tappoon. Hänet vangittiin tänään vangitsemisistunnossa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyte tulee nostaa viimeistään lokakuussa.

Käräjäoikeudessa nähtiin runsaslukuinen toimittajajoukko, joka ihmetteli ääneen käräjätuomarin erikoista käytöstä. Kun lehdistö tapansa mukaan pyysi oikeussalissa kuvauslupaa, sitä ei annettu.

Omalaatuista oli sekin, että käräjätuomari ei käyttänyt omaa harkintavaltaansa, vaan kysyi lupaa kuvaamiseen epäillyltä itseltään. Kun tämä ei sitä oikeudelle myöntänyt, kolmesta taposta epäiltyä ei saanut kuvata.

Useiden paikalla olleiden median edustajien mukaan rikoksesta tehtiin ikään kuin yksityisasia.

-Paha on helpompi käsittää, kun se saa kasvot, muuan valokuvaajista toteaa Hymylle.

Käräjätuomarin muukin käytös oli vähintään erikoista. Kun oikeuden puheenjohtaja yleensä pyytää yleisöä poistumaan salista päätösharkinnan ajaksi, hän kävelikin itse ulos jättäen muut nököttämään paikoilleen sisään.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: käräjäoikeus, Porvoo, Esa Åkerlund

Kommentit

Åkerlund kuullostaa vähän ruotsalaiselta nimeltä mikä sitten selittääkin sen erikoiskohtelun.

Vähemmistöjen jäseniin sovelletaan ihan erilaisia laintulkintoja kuin valtaväestöön.

Jos vähemmistön edustaja tappaa valtaväestön edustajan tulee painottaa lieventäviä asianhaaroja ja kun uhri on vähemmistön edustaja tuomarin tulee langettaa kovin mahdollinen tuomio.
( poikkeuksena jotkin erityisryhmät kuten Suomen-ruotsalaiset etenkin RKP:läiset joita ei kai voi tuomita edes murhasta ? )

Mistä sitten moinen voisi johtua no jos mieleesi tulee että Suomalaisia on kusetettu rankasti eipä ihme :

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/02/taxellin_komitea_jatti_kiistellyn_ehdotuksensa_1433236.html

Tuo Suomen perustuslain ”uudistusta” ties kuinka monta vuotta valmistelleen ”Taxellinkomitean” johtaja on Christoffer Taxell .

Erikoista että kun medioiden (kuten ylen )jutuissa yleensä on mainittu henkilöiden puolueet mutta ei Taxellin kohdalla (joka on muuten RKP:läinen ).

Kyseinen käräjäoikeuden tuomari ilmeisesti kuuluu lahkoon SELKÄRANGATTOMAT PASKAT !

”On näköjään olemassa tuomari ketä noudattaa vielä vannomaansa…”
-mikä vitun ketä?

Tämä kertoo vain että hevosmiehen veljen terveiset käräjätuomarille ovat menneet perille.

ihan sama mitä oikeusjärjestelmä sanoo, tuo kaveri saadaan murhistaan vastuulle, älkää kansa huoliko, minulla on varma tieto.

Ottaisiko kehveli nimimerkkillä esiintyvä henkilö ”Nissen” mukaansa viikonloppuna telttaileen?

enää puuttui että tuomari antaisi mitalin,kättelis ja sanois mee kotiis

Ei rokut kuuntele hurriganesia ku siellä on hevosmies rummuissa.

—älkää ny olko noin lapsellisia, tuomarikin on vaan ihminen…
pelkää itsensä ja perheensä puolesta moista petoa…
Jos sanoo jotain, on rasisti, tai syytetyn suku kostaa…

Kuvaamisen sallimisella, kuvaamisella ja kuvan julkaisemisella ei ole mitään helvetin tekemistä tuomarivalojen ja syyttömyysolettaman kanssa.

Laillisesti perustuslaissa todetaan, että julkisella paikalla pitää voida saada kuvata. Käräjätuomari on salissa herra ja hidalgo, ja hänen pitäisi voida antaa perustuslaillinen oikeus kuvata, vaikka sali ei sinänsä sillä hetkellä olekaan ”julkinen paikka” ,vaan nauttii virastorauhan suojaa.

Toimitukset tekevät päätöksen journalistisen materiaalin julkaisemisesta.

eihän mikään oikeuta ketään tappamaan mutta tais tässä käydä niin että ”kovat” rokut vittuili viimeseen asti väärälle äijälle.. noilla rokkimiehillä on tapana olla niiiiiiiiin kovia jätkiä kun ajaa jenkillä ja kuuntelee hurriganesia ja staycatsia, sit kun yks saa pataan, tulee 100 kaveria, he kun eivät raukat yksin liikukkaan.. ja nyt media on tehnyt heistä niin niin pulmusia!

kyllä omat kokemukseni k.o alakulttuurin edustajista on pääosin huonot. olen kasvanut paikassa jossa ”rokuja” kasvaa kun sieniä sateella..

nyt kävi näin..

epäpätevyydestä kertoo se että tuomari olisi antanut luvan kuvamiselle ennen tuomion lainvoimaisuutta,syytön, kunnes toisin todistetaan…sehän on lähtökohta suomalaiselle oikeuslaitokselle.
Nykyään se vaan on niin harvinaista että tätä lain pykälää sovelletaan oikeudenmukaisesti.
On näköjään olemassa tuomari ketä noudattaa vielä vannomaansa valaa,hatun nosto sille,vaikkakin kyseessä ei ole mikään nakkivarkaus. Rikos saa lainvoiman vasta silloin kun kaikki oikeusasteet non läpikäyty,siihen asti syytetyn kuvaaminen yms. on mielestäni täysin laitonta leimaamista,sekä mielestäni jopa rangaistavaa.Miettiikääpä bodomjärven oikeudenkäynnin saamaa julkisuutta,ja nisse kuitenkin todettiin syyttömäksi oikeusprosessissa.Media naulasi kuitenkin miehen kokonaisuudessaan jo ennen kun prosessi oli käyty läpi.Uszkon silti että puolet suomalaisista on sitä mieltä että oikeus ratkaisi asian väärin,kiitos median kivan myllytyksen. TÄMÄ KÄYTÄNTÖ PITÄISI KOKONAISUUDESSAAN ESTÄÄ,JOKAISELLA ON OIKEUS REHTIIN JA OIKEUDENMUKAISEEN KÄSITTELYYN ILMAN MEDIAN PAINOSTUSTA!!!!

Tälläset uutiset ei kerää valituksia Hymyn olemattomasta uutislinjasta :). Miksiköhän? Olisko pientä asennetta.

Tämä kielii vain käräjäoikeuden tuomarin epäpätevyydestä toimia tilanteessa.

Hevosmiehellä oli pussihousut huonossa prässissä, ei sillon saa kuvata.

Tässä maassa niitä suojellaan enemmän kuin uhreja,mustalaiset ,maahanmuttajat heillä on aivan eri lait kuin muilla

Oma kommentti