Kuvituskuva ei liity juttuun.

Ovella kaupustellaan nyt vaikka mitä – vantaalaismies närkästyi

Vantaan Viertolassa ovelle myymään tulevat kauppiaat ovat kuulemma lisääntyneet hurjasti. Aiheesta keskustellaan vantaalaisessa sosiaalisen median ryhmässä Facebookissa.

-Viime viikolla afrikkalainen mies kauppasi käsitöitä. Eilen käytiin ”kummilapsia myymässä” ja tänään remonttifirma kauppasi remontteja. Itse en tykkää tyrkyttämisestä kotiovelle. Onko muilla havaintoja lisääntyneestä kaupustelusta? kyselee kiukustunut asuja.

Hän kertoo pitävänsä kyseenalaisena tämänkaltaista kauppaamismoraalia.

-Ja onko kaikilla aito tuote, vai tehdäänkö alueella ennakkotiedustelua (mahdollisia murtoja varten), mies aiheellisesti kysyy.

-Meillä niitä kanssa on jokunen käynyt, mutta kun sanoo että hymyile, olet kamerassa niin häipyvät tosi nopeasti. Otamme valvontakameralta kuvan talteen ja se on hyvä laittaa poliisille jos alueella on levottomuutta, muuan ohjeistaa.

Takana ovat ne ajat, jolloin maaseudulla huonekalutkin myytiin jurvalaisesta kiertoautosta, puhumattakaan talojen ränneistä ja putkista – ja kaikesta siltä väliltä. Nykyihminen on niin kiireinen, että häntä ei saa kotona häiritä. Niin se maailma muuttuu. Ja toisaalta ihan hyvä niinkin.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kaupustelu

Kommentit

Oma kommentti