Pääministeri Sanna Marinin mielestä korona johtuu ilmastonmuutoksesta

Tiistaina Ilta-Sanomien vaalitentissä esiintyneet pääministeri Sanna Marin (sd) ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho keskustelivat EU:n elvytyspaketista ja sivusivat myös koronakriisiä. Marinin kommentti on sittemmin levinnyt kulovalkean tavoin somessa.

Pääministeri on sitä mieltä, että korona johtuu ilmastonmuutoksesta. Siksikin ilmastonmuutos pitää ottaa tosissaan.

– Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan, jonka keskellä olemme olleet, niin tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuuden heikkenemisestä ja siitä, että elintilaa on viety luonnolta, jolloin myös tämänkaltaiset pandemiat pääsevät ihmisten keskuuteen aivan uudella voimalla, Marin totesi kameroille.

Halla-aho kuittasi asian lakonisesti: hän piti outona, että nyt koronakin jo johtuu ilmastonmuutoksesta.

Iltalehti on nyt kysynyt evoluutiobiologi Tuomas Aivelolta Marinin kommentista. Näin hän lehdelle vastaa:

– Tiedämme, että lepakoilta siirtyy enemmän tauteja ihmisille, koska luontokatoa tapahtuu. Varmasti voidaan sanoa, että sillä on ollut näppinsä pelissä jollain tasolla tässä pandemiassa. Se on varmaan vaikuttanut siellä, mutta johtuuko se siitä, se on vaikea sanoa, Aivelo toteaa.

– Ilmastonmuutos on vähän hankalampi sikäli, että se ei varmaan suoraan vaikuta, mutta sillä on epäsuora vaikutus. Jos ilmastonmuutoksen takia elinympäristöä tuhoutuu, koska tulee sään ääri-ilmiöitä tai vastaavia, lajit joutuvat ahtaammalle. Se voi vaikuttaa, Aivelo jatkaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: ilmastonmuutos, Jussi Halla-aho, Sanna Marin, Tuomas Aivelo

Kommentit

Oma kommentti