Pahoin palanut ja amputoitu Juhani Palmu Hymyn erikoishaastattelussa: Miten selviämme?

Pahoin onnettomuudessa palanut taiteilija Juhani Palmu, 73, on vihdoin päässyt leikkauskierteestä ja hänet on siirretty lähemmäksi kotia, Seinäjoen keskussairaalaan. Vaimo Leila Palmusta elämä tuntuu yhä helvetilliseltä.

-Nyt tiedän mitä on yksinäisyys, sanoo nainen, joka sinnittelee miehensä rinnalla ilman apua.

Hymy pääsi ainoana lehtenä tapaamaan pariskuntaa sairaalaan ja tekemään heistä ensimmäisen yhteishaastattelun järkyttävän palamisonnettomuuden jälkeen. Kesäkuussa kynttilät sytyttivät sanomalehden tuleen, ja sitä myötä myös Juhanin.

Mies oli aluksi pakonukutettuna. Viimeiset kaksi kuukautta hän on ollut ”tiputusruoalla”, eikä hänestä ole jäljellä Leilan mukaan kuin luu ja nahka.

Juhani on joutunut käymään läpi peräti kuusi kuudenkymmenen tunnin leikkausta. Häneltä on jouduttu myös amputoimaan ruumiinosia. Hän toteaa Hymylle, ettei onnettomuuden sattuessa ymmärtänyt aivan heti mitä tapahtui.

-Kaikki tapahtui niin nopeasti. En pystynyt siinä tekemään yhtään mitään.

Leila-vaimo pelasti sinut?

-Leila on pelastanut minut jo pidemmän aikaa. Mutta tämä oli rankin juttu, hypätä tuleen, niin kuin Leila teki pelastaessaan minut.

Juhani kertoo kärsineensä suunnattomista kivuista. Lue koskettava haastattelu painetusta lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Leila Itkonen, Mika Lahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen ja Hymyn arkisto
Avainsanat: tulipalo, onnettomuus, Juhani Palmu, palovamma, amputointi, Leila Palmu

Kommentit

Niin on moni juappo päättäny päivänsä. Kun SAMMUTAAN palavien kynttilöiden/savukkeen kanssa. Turha se on Palmunkaan alkaa satuja sepittämään. Eikä pitäs elellä yli varojensa!
Niin petaa,kun makaa!

Oma kommentti