Pasin perheeltä lähtee kohta omakotitalokin alta: ”Mikä Jumala se vakuutuslääkäri oikein on!”

Pasi Papunen on hakenut oikeutta kahdeksan vuotta. Vakuutusyhtiö kieltäytyy toteamasta keuhkonsa vioittanutta miestä työkyvyttömäksi.

Punkaharjulaismies ei ole päässyt työkyvyttömyyseläkkeelle. Papunen sai tänä syksynä jälleen valitusprosessin päätteeksi vakuutusoikeudelta kielteisen päätöksen, jossa Papusen todettiin kykenevän entisenkaltaiseen työhön, mikäli altistavat tekijät poistetaan.

Keuhkolääkäreiden lausuntojen mukaan Pupunen on taas pysyväisluonteisesti työkyvytön aiemman työhistorian mukaisiin työtehtäviin.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola maksaa kyllä Papusen kalliit astmalääkkeet ja keuhkokontrollit, yhden kontrollikäynnin hinta on 700 euroa, mutta ei suostu myöntämään keuhkosairautta eikä kyvyttömyyttä tehdä entisenkaltaista työtä.

-Minkälainen kuningas se vakuutusyhtiö on, kun keuhkosairauksien erikoislääkärit Savonlinnan keskussairaalassa ovat todenneet useasti työkyvyttömyyseläkkeen tarpeen. Yksi ainoa vakuutuslääkäri voi kumota monen erikoislääkärin lausunnot. Mikä Jumala se vakuutuslääkäri on? Papunen manaa.

Papusen helvetti alkoi vuonna 2005, jolloin hän altistui rikkivedylle koivuvaneritehtaalla Metsä Woodilla. Vaikka Papunen työskenteli koneenkuljettajana, hän oli töissä usein vaneritehtaan hautomossa. Hautomon vettä käsitellään eri kemikaaleilla ja Papusen mukaan hautomonhoitajan menehdyttyä työtapaturmassa kukaan ei enää hallinnut kunnolla prosessia: rikkivetyä pääsi muodostumaan kosteaan ja kuumaan hautomoon.

-Marraskuussa 2005 menetin tajuntani 20 minuutiksi. Seuraavana aamuna jouduin keuhkotautien polille, mies kertaa painajaismaisen seikkailunsa alkua. Lue lisää Papusen taistelusta painetusta lehdestä.

Kohta 50-vuotias mies elää työttömyyskorvauksella. Omakotitalon lainanlyhennyksistä ei perhe selviydy tätä menoa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: onnettomuus, keuhkot, tehdas, Pasi Papunen, vakuutus, korvaus, Metsä Wood

Kommentit

Oma kommentti