Pelkoa herättäneet eläimet eivät olleet susia!

Viime viikkojen aikana Länsi-Uudenmaan poliisille on tullut ilmoituksia irti juoksevista koirista Karkkilassa. Sosiaalisessa mediassa on liikkunut huhuja, että nämä koirat olisivat osittain susia.

Poliisille tulleiden ilmoitusten mukaan koirat ovat päässeet karkaamaan useamman kerran aidatusta pihasta, ja ne ovat aiheuttaneet pelkoa muiden ihmisten piha-alueilla ja kaduilla Karkkilassa.

Tiistaina 4.6. poliisi yhdessä valvontaeläinlääkärin kanssa suoritti tarkastuksen koirien omistajan luona. Tarkastuksessa on ilmennyt, että kyseiset koirat ovat Tsekkoslovakian susikoiria.

− Näin esitutkinta luonnonsuojelurikoksesta, josta poliisille tehtiin ilmoitus mahdollisten koirasusien vuoksi, tullaan lopettamaan. Sen sijaan koirien karkaamiseen liittyvä esitutkinta metsästyslainsäännösten rikkomisena jatkuu, kertoo rikoskomisario Robin Hulden.

Poliisi on yhdessä eläinlääkärin kanssa tarkastanut aitauksen, jossa omistaja on koiria pitänyt. Koirat ovat päässet karkuun kiipeämällä aitauksen yli sekä kaivautumalla sen alitse. Toimenpiteet aitauksen parantamiseen on aloitettu.

Lähde: poliisi.fi

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: koira, susi

Kommentit

Oma kommentti